Tiek pėstieji, tiek vairuotojai turi elgtis itin atsargiai ir saugoti save | Kas vyksta Kaune

Tiek pėstieji, tiek vairuotojai turi elgtis itin atsargiai ir saugoti save

Policijos pareigūnai pastebi, kad daugėja eismo įvykių su pėsčiaisiais. Statistika rodo, kad pėstieji eina per gatves neapsidairę, bėga, kerta jas draudžiamose vietose. Miesto policija vos ne kiekvieną dieną fiksuoja nelaimes, o iškritus sniegui, vairuotojų prašoma būti dar atidesniems.

Praėjusį penktadienį piko metu partrenkti du pėstieji, pirmadienį – taip pat du. Kauno kelių policijos viršininkas Danas Česnauskas teigia, kad eismo įvykiai piko metu įvyksta, nes vairuotojai vykdami į ar iš darbo, būna ne tokie atidūs, nepasirenka saugaus greičio, kurį reikia pasirinkti įvertinus eismo sąlygas. Tuo tarpu pėstieji nesisaugo, kerta važiuojamąją dalį neleistinose vietose, neapsidairo, bėga per gatvę.

Nuo lapkričio 18 dienos policijos vykdomos prevencinės priemonės metu Kauno apskrityje nubausta beveik 500 pėsčiųjų, iš jų Kauno mieste – 400. Pareigūnai ir toliau žada budėti prie perėjų ir stebėti, kaip vairuotojai ir pėstieji laikosi kelių eismo taisyklių. Kauno kelių policijos viršininkas teigė, kad priemonės panašios, kaip ir vykdomos rugsėjį, tačiau pareigūnai budėdami ne stabdo eismą, kad pėstieji pereitų gatvę, bet fiksuoja pažeidėjus, nesilaikančius kelių eismo taisyklių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA