Kalėdų Senelis į Raudondvario dvarą keliaus šunų kinkiniu | Kas vyksta Kaune

Kalėdų Senelis į Raudondvario dvarą keliaus šunų kinkiniu

Artėjant Kalėdoms, gruodžio 6 d., 16.30 val., Raudondvario dvaro pastatai ir parko medžiai nušvis karališka purpurine spalva, simbolizuojančia Karaliaus gimimą ir šio, XVI a. menančio, Kauno rajono dvaro atgimimą.

Renginio „Purpurinės Kalėdos Raudondvario dvare“ režisierius Ramūnas Šimukauskas pasakojo, kad šiemet dvaras pasikeis neatpažįstamai. Vaiskiomis spalvomis spindės ne tik pastatai, bet ir visas parkas, kuriame kalėdinių švenčių laikotarpiu apsigyvens žvėreliai ir įvairūs istoriniai personažai. Dvare pakvips imbieriniais sausainiais ir aviečių arbata.

Šventinių papuošimų akcentais taps floristo Marijaus Gvildžio ir dailininkės Jolantos Šmidtienės sukurtos instaliacijos bei žvakidės.

Į gyvos Kalėdų eglės įžiebimo ceremoniją atvyks „Viduramžių pasiuntinių“ kolektyvas, savo pasirodymu sužavėjęs šių metų Valstybės dienos šventės dalyvius. Šį kartą jie surengs įspūdingą ugnies, muzikos ir šviesų reginį.

Iš dvaro požemių išnirs pilies Raktininkas, lydimas dvariškių ir nykštukų. Įžiebti Kalėdų eglę bus mėginama ir šiuolaikinėmis priemonėmis – lazeriais. Šventę vainikuos Sashos Song koncertas ir fejerverkas.

Pagal senąsias tradicijas Kalėdų Senelis turėtų atkeliauti elniais kinkytomis rogėmis. O kaip jis šiemet pasieks Raudondvario dvarą?

R. Šimukauskas teigė, kad Kalėdų simbolio kelionę iš Laplandijos komplikuoja meteorologinės sąlygos. „Lietuviška žiema vis labiau linkusi pokštauti: vieną dieną sninga, kitą – jau lyja, todėl Kalėdų Seneliui esame paruošę ir šunų kinkinį, ir net sraigtasparnį“, – kalbėjo renginio režisierius, patikinęs, kad bet kokiu atveju pagrindinė Kauno rajono Kalėdų eglė bus įžiebta.

Renginį „Purpurinės Kalėdos Raudondvario dvare“ transliuos interneto portalas „Kas vyksta Kaune“.

Daug renginių visai šeimai

Švenčių laikotarpiu, kuris tęsis iki sausio 5 dienos, Raudondvario dvare planuojama daug pramogų vaikams ir suaugusiesiems.

Šeimos ir kolektyvai galės iš anksto užsisakyti ekskursijas, pasiklausyti senojo Raktininko pasakojimų, nusifotografuoti su Kalėdų Seneliu ir įsigyti viduramžiškų gardėsių.

Pilies bokšte veiks Dovilės Jančiauskienės keramikos paroda „Plačiai užmerktos akys“ bei juvelyrikos paroda.

Gruodžio 26 dieną dvare aidės įspūdingas Ievos Prudnikovaitės balsas – operos solistė pristatys programą „Karmen kodas“.

„Europos burių“ nominantas

Kauno rajono savivaldybės ir ES lėšomis atnaujintas Raudondvario dvaras šiemet nominuotas „Europos burių“ rinkimuose, kuriuos organizuoja Finansų ministerija. Šiame konkurse dalyvauja sėkmingiausi, naudingiausi ir inovatyviausi ES lėšomis įgyvendinti projektai Lietuvoje. Nugalėtojai nustatomi visuomenės balsais.

Raudondvario dvaras pristatytas kategorijoje „Už turiningą laisvalaikį“. Jo konkurentais yra Druskininkų slidinėjimo trasos ir Vilniaus Bernardinų parkas. Savo balsą už Raudondvario dvarą iki gruodžio 8 dienos vakaro galite atiduoti šiame puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA