Kaune šėlsta studentai (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kaune šėlsta studentai (atnaujinta)

Kaune prasidėjo studentų dienos linksmybės. Nuo pat ryto Laisvės alėjoje skamba muzika, šurmuliuoja linksmai nusiteikę studentai, o miesto vairą vienai dienai perėmė KTU magistrantūros studentė Vaida Godvišaitė.

Iš pradžių studentai planavo aprengti prie M.Žilinsko dailės galerijos stovintį nuogalių, tačiau nepavykus susitarti su muziejumi, nuspręsta pastatyti skulptūrą Laisvės alėjos fontano vietoje iš įvairių spalvų dėžių.

Prie Laisvės alėjos fontano taip pat įkurtas „Barako kambarys“, studentai gali dalyvauti orientacinėse varžybose, kitos atrakcijos, o vakare visos linksmybės persikels į Kauno sporto halę, kur be žinomų grupių pasirodymo laukia ir tradiciniai šauniausios studentės rinkimai.

Dieninės dalies renginiai baigti simboliniu „flasmbob” šokiu prie Soboro, į kurį susirinko ne itin daug studentų. Atlikti šokį jiems padėjo „ateities studentais” vadinami moksleiviai iš šokių studijos.

Kauno studentai šiemet vienai dienai iš postų „išvertė“ ne tik miesto merą ir universitetų rektorius. Nemažai studentų užėmė ir įmonių padalinių vadovų vietas.

Kaune jau ne vienerius metus gyvuojanti tradicija Tarptautinės studentų dienos proga užleisti vadovų postus studentams šiemet pasipildė nauju projektu –„Studentas įmonėje“. Jo metu geriausi studentai turi galimybę vienai dienai pakeisti įmonių padalinių vadovus.

Kaune įsikūrusio prekybos miestelio „Urmas“ Rinkodaros skyriuje šiandien šeimininkauja trys studentai: du iš Kauno technologijos ir vienas iš Vytauto Didžiojo universiteto.

„Tikrai be jokių ilgų svarstymų mes sutikome dalyvauti šiame projekte, kadangi jau ketvirtus metus prekybos miestelis „Urmas“ bendradarbiauja su Kauno universitetų studentais. Mano manymu, tokių iniciatyvų turi būti daugiau, ne tik Tarptautinės studentų dienos proga. Šiuo metu viskas labai greitai kinta, modernėja, todėl naujos idėjos, požiūris į kompaniją, jos veiklą labai vertinami“, – sako Jonas Plenta, prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas.

Tarptautinę studentų dieną nuspręsta švęsti 1941 m. Londone vykusiame tarptautiniame studentų susitikime prieš fašizmą. 1939 m. lapkričio 17-ąją Čekoslovakijoje vyko studentų pasipriešinimas prieš vokiečių okupaciją. Tą dieną daug studentų buvo areštuota ir sušaudyta, o daugiau nei 1000 jų išsiųsta į koncentracijos stovyklas. Šią dieną siekiama suvienyti viso pasaulio studentus, nepaisant rasės, kalbos ir tradicijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA