Žalgirio klubo ir arenos direktorius P.Motiejūnas: klubo situacija „stabiliai sunki”, arena laikosi „įtemptai” | Kas vyksta Kaune

Žalgirio klubo ir arenos direktorius P.Motiejūnas: klubo situacija „stabiliai sunki”, arena laikosi „įtemptai”

Į miesto tarybą užsukęs naujasis „Kauno arenos” direktorius ir esamas Kauno „Žalgirio“ komandos vadovas Paulius Motiejūnas prisistatė tarybos nariams ir atsakė į jiems rūpimus klausimus.

P. Motiejūnas teigė, kad šiuo metu komanda turi maždaug 20 mln. litų skolų žaidėjams. Su jais yra pasirašyti tiek žodiniai, tiek rašytiniai pasižadėjimai ir planuojama atsiskaityti per 4-5 metus.

Taip pat artimiausiu metu bus pabaigtas auditas UAB „Kauno arena“. Kai jis bus baigtas, paaiškės, kodėl arena dirbo ne taip pelningai, kaip tikėtasi. Kaip teigia vadovas, arenos situacija šiuo metu yra įtempta.

„Žalgirio“ klubo ir arenos direktorius Paulius Motiejūnas teigia, kad iš arenos veiklos planuoja surinkti apie 1 mln. litų. Jei bus surinkta daugiau, visi pinigai bus skirti „Žalgirio“ komandai.

Pristatydamas krepšinio klubo situaciją, vadovas teigė, kad ji yra „stabiliai sunki“. Tai yra dėl to, kad paliktos didelės skolos. Klubo vadovybė tikisi, kad 5 mln. litų tikslą surinkti iš rėmėjų šiais metais pavyks pasiekti. Klubas iš naujo savivaldybės biudžeto tikisi gauti 5 mln. litų.

Tarybos narys Gediminas Žukauskas pasiūlė apmokestinti automobilių stovėjimo aikštelę, tačiau direktorius atmetė šį pasiūlymą, nes aikštelė per rungtynes užsipildo pilnai.

Taip pat buvo paklausta, ar Kauno „Žalgirio“ rungtynių nebus galima matyti per nemokamus kanalus. P.Motiejūnas atsakė, kad jie stengiasi dėl to, tačiau viskas atsiremia į televizininkų norus: „Jie perka transliacijos teises, todėl patys sprendžia, per kur rodyti“.

Kaip jau skelbėme ankščiau, nuo šiol visas arenos pelnas bus skirtas Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA