Iš bažnyčios vadovų besitraukiančiam arkivyskupui S.Tamkevičiui – I laipsnio Santakos garbės ženklas | Kas vyksta Kaune

Iš bažnyčios vadovų besitraukiančiam arkivyskupui S.Tamkevičiui – I laipsnio Santakos garbės ženklas

75-ąją sukaktį minėjęs arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius už nuopelnus Kaunui ir Lietuvai praėjusį sekmadienį apdovanotas I laipsnio Santakos garbės ženklu. Šį garbingą apdovanojimą dvasininkui įteikė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Labai simboliška, jog įteiktas būtent Santakos garbės ženklas. Santaka – tai viena mėgstamiausių metropolito pasivaikščiojimo vietų, kuri bendromis pastangomis kasmet vis gražėja. Išties arkivyskupas savo nuoširdumu ir paprastumu yra pavergęs visos Lietuvos gyventojų širdis”, – teigė A. Kupčinskas.

S. Tamkevičių taip pat pasveikino mero pavaduotojai Vytautas Vasilenko ir Vasilijus Popovas bei Kauno miesto tarybos nariai Gediminas Žukauskas, Algimantas Kurlavičius, Vytautas Bancevičius ir Edita Gudišauskienė.

Kauno arkivyskupas gimė 1938 m. lapkričio 7 d. Gudonių kaime (Lazdijų r.) ūkininkų šeimoje. 1955 m. baigė Seirijų vidurinę mokyklą ir įstojo į Kauno tarpdiecezinę kunigų seminariją. 1957 m. studijas nutraukė, nes buvo pašauktas atlikti tarnybą sovietinėje armijoje. Grįžęs iš armijos, tęsė teologijos studijas, kurias baigė 1962 m. Tų pačių metų balandžio 18 d. vyskupo P. Maželio įšventintas kunigu.

Dirbdamas Simne 1972 m. kovo 19 d. pradėjo leisti „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kroniką”, kurią redagavo 11 metų. 1983 m. suimtas ir, apkaltinus antitarybine propaganda ir agitacija, nuteistas dešimčiai metų laisvės atėmimo. Kalėjo Permės ir Mordovijos lageriuose. 1988 m. ištremtas į Sibirą, tačiau po pusmečio, prasidėjus „perestrojkai”, paleistas į laisvę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA