Devynerius metus už grotų praleidęs G.Petrikas ketina skristi į Marsą | Kas vyksta Kaune

Devynerius metus už grotų praleidęs G.Petrikas ketina skristi į Marsą

delfi.lt 2013/11/08 11:41
DELFI nuotr.

Devynerius metus už grotų praleidęs bankrutavusio koncerno EBSW prezidentas Gintaras Petrikas (gimęs 1961 m.) penktadienį iš pat ryto jau galėjo skaičiuoti minutes, kada įkvėps laisvės oro.

G. Petrikas į laisvę paleistas apie 11 val.

„Dabar skrisiu į Marsą“, – į žurnalistų klausimą apie ateities planus atsakė G. Petrikas. Jis pridūrė, kad jaučiasi puikiai. Į laisvę išėjusį G. Petriką pasitiko draugai.

Iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos išėjęs garsiausias Lietuvos svetimų pinigų švaistūnas jau suplanavo – pirma įsikurti pas tėvus, Sergiliją ir Juozą Petrikus. Tik ar greitai pamatys žmoną Joaną ir vaikus, kol kas neaišku.

G. Petrikas buvo nuteistas už daugiau kaip 24 mln. Lt indėlininkų piniginių lėšų švaistymo organizavimą. Pinigus žmonės buvo patikėję Investicinei Kauno holdingo kompanijai.

Nuo 1997 metais iš Lietuvos pabėgęs buvęs EBSW vadovas septynerius metus gyveno JAV, pasivadinęs svetima pavarde ir vertėsi akinių nuo saulės prekyba. 2004-ųjų pavasarį jis buvo sulaikytas ir 2007-ųjų rugsėjo 20 dieną pargabentas į Lietuvą, skelbia delfi.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA