Jei mobilaus ryšio operatoriai pasiūlytų neribotus pokalbius ir internetą, būtų tikra bomba (naujų planų palyginimas) | Kas vyksta Kaune

Jei mobilaus ryšio operatoriai pasiūlytų neribotus pokalbius ir internetą, būtų tikra bomba (naujų planų palyginimas)

Archyvo nuotr.

Mobilaus ryšio vartotojai po vakar dienos sukrėtimo, kai operatorius „Bitė Lietuva“ pasiūlė vartotojams neribotų pokalbių ir sms žinučių planą, veiksmus atkartojo „Tele2”, laukia, ką pasiūlys trečiasis mobiliojo ryšio rinkos dalyvis „Omnitel“.

Kaip jau tikriausiai skaitėte, „Bitė Lietuva“ antradienį pristatė neribotų pokalbių planą už 22 litus. Agresyviai į konkurentų pasiūlymus reaguojanti „Tele2” trečiadienį pasiūlė analogišką paslaugą už 21 Lt. Dabar visi laukia, koks bus „Omnitel“ ryšio tiekėjo žingsnis.

„Bitės“ vadovas F. Hrenchukas vakar teigė, kad toks pokytis turės įtakos ne tik vartotojams, bet ir rinkai. „Šis mokėjimo planas yra telekomunikacijų ateitis. Nenustebsime, jei šią idėją ir pasiūlymą nukopijuos mūsų konkurentai. Tačiau tai mūsų nebaugina – tai įrodo, kad dėl savo klientų stengiamės labiau ir skatiname teigiamus pokyčius“, – sakė „Bitė Lietuva“ vadovas.

Jau senokai operatoriai negalėjo konkuruoti pokalbių ir sms žinučių kainomis, nes jos per pastaruosius kelis metus ženkliai sumažėjo. Siūlydami kelių centų tarifą operatoriai daugiausiai uždirbo iš sujungimo mokesčių, kai yra skambinama į kitą tinklą. Už kiekvieną sujungimą yra nustatyti tarpoperatoriniai tarifai.

Vieša paslaptis, kad mobiliojo ryšio operatoriai pastaruoju metu didžiausias pajamas generuoja iš mobilaus interneto paslaugų. Kiekvienas naujas parduodamas išmanusis telefonas be interneto yra mažai vertas ir su labai ribotu funkcionalumu, todėl duomenų perdavimo srautai mobiliųjų operatorių tinkluose nuolat auga.

Kol kas nei vienas operatorius nepasiūlė patrauklių įkainių mobiliajam internetui prie šių neribotų pokalbių planų ir vartotojai, norintys naudotis visomis funkcijomis, privalo užsisakyti kelioliką litų kainuojančią interneto paslaugą, kas keičia mėnesinę pasiūlymo kainą.

Taip pat vartotojai papildomai bus apmokestinti už informacinio ir pramoginio turinio paslaugas (skambučius trumpuoju numeriu 118, naujienų prenumeratą ir kt.), tarptinklinį ryšį, tarptautinius pokalbius, duomenų perdavimą, MMS žinutes ir kitas paslaugas.

„Bitė Lietuva“ klientams 1GB duomenų papildomai kainuos 15 Lt ir tai yra didžiausias galimas kiekis, kurį vartotojas gali užsisakyti papildomai. Už 80 MB vartotojai mokės 6 Lt/mėn, 200 MB atsieis 12 Lt.

Naudojantis “Tele2” pasiūlymu 1GB duomenų kainuos 10 Lt (įprasta kaina ne akcijos metu 17 Lt), 5GB kaina siekia 29 Lt, o naudojantis itin mažai turėtų pakakti ir 100 MB už 5 Lt/mėn.

Nors internetas Lietuvoje pats greičiausias Europoje, mobilaus ryšio operatoriai vis dar laiko vadeles ant mobilaus interneto įkainių ir apribojimų. Nors operatoriai deklaruoja, kad šie naujieji mobilaus ryšio planai daro perversmą Lietuvos rinkoje, reikia laukti tikro perversmo, kai vienas iš operatorių pasiūlys planą „viskas įskaičiuota be žvaigždučių“. Tuomet tikrai bus galima jausti pagarbą operatoriams, kad jie rūpinasi žmonėmis ir taupo jų pinigus. O dabar, jei mėgstate naršyti mobiliajame internete ir norite naudotis naujaisiais planais, nepamirškite, kad jums reikia užsisakyti mėnesinio mokesčio kainą beveik dvigubai pakeliantį interneto planą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA