Kauniečius Laisvės alėjoje graudina romų tautybės išmaldos prašytojos-senutės (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauniečius Laisvės alėjoje graudina romų tautybės išmaldos prašytojos-senutės (papildyta)

Nepraėjo nei mėnesis po to, kai Kauno policija kartu su portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistais iš miesto centro išvaikė romų tautybės „paramos rinkėjus“, šiomis dienomis gali sutikti bent 4 senutes, kurios, pasiramstydamos lazdele, lėtai keliauja centrinėmis miesto gatvėmis ir bando sugraudinti praeivius.

Žmonės Kaune geraširdžiai: per kelias minutes prie senutės priėjo bent 3 kauniečiai, kurie paaukojo pinigų.

„Kas vyksta Kaune“ apie šias išmaldos prašytojas sužinojo iš skaitytojų, kurie matė, kad senutės veikia kooperuotai: prie fontano surengė vadinamą „pasitarimą“ ir nukeliavo skirtingomis kryptimis. Viena senutė keliavo link Vienybės aikštės, kita atsigulė prie fontano, dar vienas vyriškis, turintis rankos traumą, atsiklaupė Daukanto gatvėje. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pastebėjo, kad senutės tarpusavy bendravo sava kalba, ne lietuviškai.

PAPILDYTA SKAITYTOJO ATSIŲSTA ISTORIJA (kalba netaisyta)

Važiavau namo troleibusu iš Savanorių prospekto ir telefone perskaitęs apie vėl išmaldos prašančius kitataučius nusprendžiau pasižiūrėti kokia yra situacija. Nuo Ožeškienės gatvės atėjau iki paskutinės sankryžos Laisvės alėjoje, ten ir pamačiau vieną moterį prašančią išmaldos. Priėjau arčiau norėdamas pamatyti, kai prašys manęs, o į mane atsisuko luoša moteris su ašarų pilnom akim kažką lemenanti savo kalba. Dažnas praeivis susigraudina ir duoda tas kelias kapeikas, o aš nedaviau ir ne tik nedaviau, o dar ir rusiškai pasakiau, kad ji labai gera aktorė. Jos sielvartu persmelktas veidas tapo piktu ir pasimetusiu veidu ir pasakiau, kad ji neapsimestų, kad ji nesupranta. Tuomet ji supyko dar labiau ir pradėjo rodyti gestus, kad nesupranta. Pradėjau sekti ją ir nuėjome iki Soboro kur pamačiau ją su dar dviem „kolegom” tuomet paskambinau policijai (kaip žinia elgetavimas viešoje vietoje yra viešosios tvarkos pažeidimas) ir tai išgirdusi moteris pasakė tai savo dviem kolegom ir juos vienas žmogus paliko. Tuomet nuo Soboro iki Kęstučio/Gedimino sekiau juos ir vėl pranešiau policijai, tuomet moteriškei stebuklingai pradėjo gyti luoša koja ir jie norėjo įlipti į autobusą netoli esančioje stotelėje, bet aš jiems sutrukdžiau atsistodamas nepatogiai, tačiau jų pačių neliečiau, jie ėmė spartinti žingsnį ir ėjo tolyn, tačiau pamatė, kad jų nenustoju sekti ir moteris pradėjo mane plūsti įvairiais slaviškais keiksmažodžiais kartais įterpiant žodį „policija’ ir mane bandė daužyti savo ramentu, tačiau spėjau atsitraukti (prieš 10minučių jį labai sunkiai vaikščiojo, o dabar jau vaikšto sportiniu ėjimu).

Atėjus iki Kęstučio/Vytauto sankryžos moteris pradėjo bėgti į mano pusę grėsmingai mojuodama savo ramentu, tačiau aš spėjau pabėgti nuo jos, po kelių akimirkų jie įsėdo į 5 troleibusą ir man rodė nepadorius gestus, tačiau aš įlipau per priekines duris ir vėl paskambinau policijai, nes ekipažas dar nebuvo atvažiavęs. Jie išlipo prie autobusų stoties ir vyras priėjo prie tų durų prie kurių stovėjau aš ir man aiškino, kad turiu išlipti ir „viską išsiaiškinti” , aš savo fiziniais sugebėjimais pasitikiu, tačiau nežinia ką tas čigonas išsitrauks iš kišenės. Išlipau sekančioje stotelėje ir sutikau pareigūnus ir nubėgome iki jų. Tuomet jie buvo nuvežti į 2ą komisariatą. Mašinoje juos teko raminti pareigūnams, nes moteris tiesiog pašėlo, tačiau aiškino, kad kalba lenkiškai. Ten jiems buvo pareikšti kaltinimai dėl minėto pažeidimo.

Man ne gaila, kad į Lietuvą atvažiuoja emigrantai iš svetur, bet kai atvažiuoja čigonai ir gadina centrinės gatvės vaizdą ir žmonių ramybę norisi kažką dėl to daryt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA