Mokytojų dienos proga pagerbti labiausiai nusipelnę Kauno pedagogai | Kas vyksta Kaune

Mokytojų dienos proga pagerbti labiausiai nusipelnę Kauno pedagogai

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto rotušėje pirmadienį vyko tradicinė mokytojų pagerbimo šventė, kurios metu penki miesto pedagogai pripažinti metų mokytojais. Dar 55 mokytojai už puikius pasiekimus apdovanoti miesto mero padėkos raštais.

Kaune dirbantys pedagogai pagrįstai gali didžiuotis savo darbo laimėjimais: miesto mokinių mokymosi rezultatai bei pasiekimai akivaizdūs ir per valstybinius egzaminus, ir įvairiuose tarptautiniuose konkursuose bei olimpiadose. Pastaraisiais metais jie geriausi per visą nepriklausomybės laikotarpį.

Kasmet rotušėje miesto vadovas apdovanoja gausų būrį mokslo pirmūnų, kurie garsina Kauną ir Lietuvą tarptautiniuose konkursuose bei olimpiadose. Tai – miesto mokytojų darbo vaisiai. Aktyviausiems mokytojams, kurie labiausiai nusipelnė įvairiose srityse, Kauno meras Andrius Kupčinskas įteikė padėkos raštus.

RENGINIO NUOTRAUKŲ GALERIJA

„Dėkoju jums, mokytojai, už sąžiningą darbą, reiklumą, pilietiškumo ir patriotizmo pamokas. Kiekvienai mokyklai reikia rasti savo profilį ir neprarasti tėvų bei mokinių pasitikėjimo. Be to, reikia ieškoti būdų, kad vaikai nepasiklystų informacijos pinklėse, o Kaunas neprarastų išmaniojo miesto pozicijų. Linkiu ištvermės ir kantrybės, nes to labai reikia dirbant su vaikais ir jaunuoliais”, – sveikindamas mokytojus, kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Penkiems mokytojams už konceptualius darbus švietimo srityje, veiksmingą pedagoginę veiklą ir patirties sklaidą, aktyvų ir kūrybišką darbą švietimo įstaigoje, už nuolatinę ir veiksmingą sąveiką su mokiniais, pagalbos teikimą kolegoms mieste ir šalyje suteikti Metų mokytojo vardai.

Mokytojus pasveikino vyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, Kauno miesto tarybos narė Loreta Kekienė, Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas. Pagerbti juos atvyko Seimo narė Orinta Leiputė, mero pavaduotojas Vytautas Vasilenko, miesto tarybos Švietimo ir sporto komiteto nariai, administracijos atstovai.

„Su didele pagarba žvelgiu į mokytojus, nes nuo jūsų priklauso labai daug. Su jumis vaikai praleidžia didelę dalį savo gyvenimo. Esu laimingas, kad šią valandą galiu būti čia. Tepadeda jums Dievas”, – sakė vyskupas S. Tamkevičius.

Šventės metu aktorė Inesa Pauliulytė pedagogams skaitė lietuvių, gruzinų ir kitų tautų poetų eiles, skirtas mokytojams. Koncertavo A. Kačanausko muzikos mokyklos vaikų ir jaunuolių grupės, vadovaujamos Jūratės Miliauskaitės.

Apdovanotųjų vardu miesto vadovams dėkojo S. Daukanto vidurinės mokyklos mokytoja Ilona Urbonienė. Renginio metu išskirtinė padėka buvo išreikšta šventės rėmėjui – DNB banko Kauno skyriui.

Visiems miesto pedagogams, dirbantiems sunkų ir atsakingą darbą, miesto vadovai kasmet dovanoja klasikinės muzikos koncertą, kuris vyksta Kauno sporto halėje. Šįmet esamiems ir buvusiems mokytojams pilnutėlėje salėje koncertavo Kauno miesto simfoninis orkestras (vadovas Algimantas Treikauskas), solistai Rita Novikaitė, Andrius Apšega ir Edmundas Seilius.

Metų mokytojo vardai suteikti:

1. ALVYDAI ČESIENEI, Kauno tautinės kultūros centro folkloro ansamblio ,,Ratilėlis” vadovei, 1-osios muzikos mokyklos mokytojai ekspertei, už didelius nuopelnus puoselėjant jaunimo tautinę savimonę, muzikinę kultūrą, unikalių tautinės kultūros projektų, koncertų, edukacinių programų, kraštotyrinių ekspedicijų inicijavimą bei organizavimą, aukštus vadovaujamų kolektyvų pasiekimus, gerosios darbo patirties sklaidą mieste bei šalyje, lietuvių tautinio meno garsinimą šalyje.

2. DAINORAI ČIŽINAUSKIENEI, Kauno lopšelio-darželio „Pagrandukas” ikimokyklinio ugdymo auklėtojai, už vaikų daile besirūpinančių pedagogų vienijimą ir ilgametį sėkmingą vadovavimą Kauno ikimokyklinių įstaigų dailės ugdytojų draugijai, dalijimąsi vaikų dailės ugdymo patirtimi.

3. STASIUI JURĖNUI, Kauno „Saulės” gimnazijos fizikos mokytojui ekspertui, už rezultatyvų mokinių parengimą konkursams, olimpiadoms, aktyvų ir kūrybišką darbą švietimo įstaigoje, veiksmingą pedagoginę veiklą, patirties sklaidą mieste ir šalyje.

4. PRANEI STANKEVIČIENEI, Kauno „Varpo” gimnazijos biologijos mokytojai ekspertei, už konceptualius darbus švietimo srityje, formuojant ir įgyvendinant švietimo politiką, veiksmingą pedagoginę veiklą ir patirties sklaidą mieste ir šalyje.

5. NIJOLEI MARIJAI TIKUIŠIENEI, Kauno Jono Jablonskio gimnazijos anglų kalbos mokytojai ekspertei, už veiksmingą pedagoginę veiklą ir patirties sklaidą, nuolatinį ir aktyvų mokinių dalyvavimą debatuose, įvairiuose projektuose, konkursuose, olimpiadose, aktyvų kūrybišką darbą švietimo įstaigoje, mieste ir šalyje, diegiant dalykines ir metodines naujoves.

 

Padėkos įteiktos:

Gintautui Auguliui, Kauno „Aitvaro” vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotojui ugdymui, – už sistemingą ir kūrybingą nuteistųjų ugdymo organizavimą, profesionalų pagalbos mokytojams teikimą, mokyklos bendruomenės telkimą.

Aidui Augusčiui, Kauno šv. Kazimiero pagrindinės mokyklos dailės mokytojui ekspertui, – už dailės akcijos-projekto ,,Šv. Kazimieras – lietuvių jaunimo globėjas” inicijavimą ir organizavimą, aktyvią projektinę veiklą ugdant mokinių kūrybiškumą.

Alvydui Bakučiui, Kauno pedagogų kvalifikacijos centro metodininkui, – už aktyvią metodinę veiklą įgyvendinant valstybinę švietimo politiką, užtikrinant pedagogų kvalifikaciją, nuolatinę inovacijų paiešką, efektyvų bendradarbiavimą su mokytojais, už pilietiškumą, tautinių vertybių puoselėjimą mieste ir šalyje.

Jelenai Berežok, Kauno Mstislavo Dobužinskio rusų kultūros ir estetinio lavinimo centro metodininkei, – už mokinių kūrybinių galių puoselėjimą, tarptautinių meninio ugdymo projektų inicijavimą ir organizavimą, aukštus mokinių pasiekimus.

Rasai Bortkevičienei, Kauno pedagogų kvalifikacijos centro direktorei, – už aktyvią vadybinę veiklą įdiegiant kokybės vadybos sistemą pagal ISO 9001:2008 standarto reikalavimus ir pritraukiant lėšas pedagogų kvalifikacijai kelti ir centro fasadui keisti.

Vilmantei Bogdienei, Kauno vaikų darželio „Šnekutis” specialiajai pedagogei metodininkei, – už novatorišką pedagoginę veiklą, svarų indėlį organizuojant specialistų darbo patirties parodas, rengiant kvalifikacines programas, už kūrybingą partnerystės su ugdytinių tėvais plėtojimą ir gerosios patirties sklaidą.

Rozvitai Brazaitienei, Kauno šv. Pranciškaus mokyklos informacinių technologijų mokytojai ekspertei, – už aktyvų, kūrybingą, rezultatyvų miesto informacinių technologijų mokytojų metodinės veiklos organizavimą ir efektyvią informacinių technologijų mokymo patirties sklaidą mieste ir šalyje.

Daivai Brukienei, Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos anglų kalbos mokytojai metodininkei, – už aktyvią, kūrybingą pedagoginę ir metodinę veiklą ir projektus, skatinančius mokinių anglų kalbos komunikacinių kompetencijų ugdymą, miesto anglų kalbos mokytojų kūrybiškumo puoselėjimą, metodinio leidinio „Inovatyvus mokymasis” išleidimą.

Sonatai Bružienei, Kauno Panemunės pradinės mokyklos pradinių klasių mokytojai metodininkei, – už kompetentingą naujovių pradinio ugdymo procese diegimą, naujoviškų mokymo (-si) metodų kūrimą, kūrybingą ir veiksmingą informacinių komunikacinių technologijų (IKT) taikymą mokinių mokymo (-si) kokybei gerinti.

Romualdai Bubelevičienei, Kauno Šančių vidurinės mokyklos geografijos mokytojai ekspertei, – už efektyvų kompetencijų ugdymą, aktyvų dalyvavimą miesto ir respublikiniuose projektuose, ilgametį prasmingą ir nuoširdų darbą.

Audronei Bukmanaitei, Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos Švietimo ir ugdymo skyriaus Neformaliojo švietimo poskyrio vyriausiajai specialistei, – už pareigingumą ir kruopštų darbą, ikimokyklinio ugdymo programų įvairovės plėtrą mieste, pedagogų kūrybinių draugijų veiklos, gerosios darbo patirties sklaidos inicijavimą ir organizavimą, dalyvavimą ikimokyklinio ugdymo veiklos tobulinimo projektinėje veikloje.

Jūrai Anelei Dalikienei, Kauno „Purienų” vidurinės mokyklos mokytojai metodininkei, – už ilgametį ir labai rezultatyvų mokinių gimtosios kalbos ir literatūros ugdymą, mokinių kultūrinį vertybinį prusinimą.

Laimai Dauskurtienei, Kauno Palemono vidurinės mokyklos technologijų mokytojai metodininkei, – už mokinių technologinių kompetencijų ugdymą, inovacijų diegimą ugdymo procese, aktyvią, kūrybingą veiklą miesto technologijų mokytojų metodiniame būrelyje.

Jurgitai Deineraitei, Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos socialinei pedagogei metodininkei, – už socialinio darbo sistemos kūrimą ir įgyvendinimą mokykloje, gerosios patirties sklaidą mieste ir šalyje.

Virginijai Dručkienei, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų mokyklos direktoriaus pavaduotojai, – už kūrybingą, rezultatyvią pedagoginę ir vadybinę veiklą, tarptautinių ir miesto pilietinio ugdymo projektų ir vasaros socializacijos programų organizavimą, aktyvų mokinių dalyvavimą miesto kultūriniuose renginiuose.

Antaninai Džiugienei, Kauno humanitarinės pagrindinės mokyklos direktorei, – už sėkmingą švietimo politikos įgyvendinimą vykdant bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarką.

Laimai Girdauskienei, Kauno ,,Saulės” gimnazijos geografijos ir ekonomikos mokytojai ekspertei, – už gerosios patirties sklaidą diegiant dalykines ir metodines ekonomikos dėstymo naujoves, ilgametį nuoširdų darbą.

Juzei Grigalienei, Kauno Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos direktorei, – už sėkmingą švietimo politikos įgyvendinimą vykdant bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarką.

Erikui Griškevičiui, Kauno Aleksandro Puškino gimnazijos direktoriui, – už patrauklios, turiningos, mokinių poreikius atliepiančios neformaliojo švietimo veiklos pasiūlos formavimą, gimnazijos kultūros puoselėjimą.

Nijolei Gustienei, Kauno „Santaros” gimnazijos meno vadovei, – už ilgametę, kūrybingą pedagoginę ir vadybinę veiklą, mokinių tautinės savimonės ugdymą neformaliąja švietimo veikla, gimnazijos kultūros puoselėjimą.

Vladislovui Janiūnui, Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo vidurinės mokyklos direktoriui, – už svarų indėlį kuriant regioninę sporto gimnaziją.

Algirdui Juzvikui, Kauno ,,Žiburio” vidurinės mokyklos teatro mokytojui, – už ilgametį darbą puoselėjant teatro kultūrą tarp vaikų ir jaunimo, aktyvų ir prasmingą dalyvavimą miesto kultūriniuose projektuose ir festivaliuose.

Violetai Katinienei, Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos logopedei-specialiajai pedagogei ekspertei, – už nuoširdų darbą su specialiųjų poreikių vaikais, gerą organizacinę, metodinę, konsultacinę veiklą, už kvalifikacinių programų specialiosios pedagogikos srityje parengimą ir vykdymą, edukacinę sklaidą mieste ir šalyje.

Ilonai Knyzelienei, Kauno „Saulės” gimnazijos matematikos mokytojai ekspertei, – už aktyvią, naujovišką, kūrybingą pedagoginę veiklą mieste ir šalyje, puikų mokinių parengimą ir aukštus jų pasiekimus olimpiadose ir konkursuose.

Ritai Los, Kauno lopšelio-darželio „Žvangutis” ikimokyklinio ugdymo auklėtojai, – už ikimokyklinio amžiaus vaikų improvizacinės raiškos puoselėjimą, aktyvią narystę Kauno ikimokyklinių įstaigų vaidybinės veiklos draugijoje „Pasakaitė”, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojų praktinės veiklos vertinimą.

Rūtai Bronei Lukenskienei, Kauno Jurgio Dobkevičiaus vidurinės mokyklos biologijos mokytojai metodininkei, – už nuoširdų pedagoginį ir metodinį darbą, dalykines žinias, aktyvų dalyvavimą organizuojant miesto biologijos olimpiadas, vertinant valstybinio biologijos brandos egzamino darbus, gerosios darbo patirties sklaidą miesto ir šalies biologijos mokytojams.

Leonardui Lukoševičiui, Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos Švietimo ir ugdymo skyriaus Formaliojo švietimo poskyrio vyriausiajam specialistui, – už pareigingumą ir kruopštų darbą atliekant švietimo pokyčių analizes.

Birutei Maciulevičienei, Kauno technologijos universiteto gimnazijos chemijos mokytojai ekspertei, – už puikius mokinių pasiekimus, jaunųjų chemikų konkurso inicijavimą ir organizavimą.

Raimondai Martincevienei, Kauno „Nemuno” pagrindinės mokyklos istorijos mokytojai metodininkei, – už ilgalaikį, sistemingą ir kūrybingą darbą mokykloje ir miesto istorijos mokytojų metodiniame būrelyje.

Vitalijai Miklyčienei, Kauno jaunimo mokyklos socialinei pedagogei metodininkei, – už sistemingą ir nuoseklų darbą mokyklos bendruomenėje, gerosios patirties sklaidą mieste ir šalyje.

Ritai Morkūnienei, Kauno Vinco Kudirkos progimnazijos direktoriaus pavaduotojai ugdymui, – už nuoširdų darbą vaiko gerovės komisijoje teikiant pagalbą mokiniams ir jų tėvams, kudirkaičių veiklos puoselėjimą ir aktyvų dalyvavimą antikorupcinėje veikloje ugdant dvasiškai turtingą, dorą Lietuvos pilietį.

Laimai Motiejūnienei, Kauno Dainavos pagrindinės mokyklos etikos mokytojai metodininkei, – už mokinių dorinių nuostatų kryptingą ir rezultatyvų ugdymą, etikos dalyko gerosios patirties sklaidą Kaune.

Sandrai Paštuolytei, Kauno ,,Vyturio” katalikiškos vidurinės mokyklos ekonomikos mokytojai, – už nuoširdų, kūrybingą darbą, verslo idėjų įgyvendinimą, aukštus mokyklos mokinių mokomosios bendrovės pasiekimus respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose.

Aušrai Reklaitienei, Kauno Senamiesčio progimnazijos teatro mokytojai, – už ilgametę naujovišką, nuoširdžią ir kūrybingą pedagoginę veiklą, aktyvų dalyvavimą miesto teatro mokytojų metodinėje veikloje, puikų mokinių paruošimą įvairiems projektams ir festivaliams.

Rūtai Rugevičienei, Kauno lopšelio-darželio „Vėrinėlis” priešmokyklinio ugdymo pedagogei, – už ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kūrybinių galių puoselėjimą netradicinėmis ugdymo priemonėmis, sėkmingų įstaigos ir šeimos bendradarbiavimo formų diegimą, įstaigos bendruomeniškumo galių stiprinimą.

Virginijai Rupainienei, Kauno Panemunės pradinės mokyklos direktorei, – už aukštą mokyklos veiklos kokybę Kauno miesto ir Lietuvos mastu.

Jūratei Slavinienei, Kauno Antano Smetonos gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai ekspertei, – už aktyvią metodinę veiklą mieste, kūrybingą metodinių renginių organizavimą ir vedimą, metodinių ir kūrybinių leidinių sklaidą mieste.

Ingridai Stanienei, Kauno „Aušros” gimnazijos vokiečių kalbos vyresniajai mokytojai, – už aktyvią metodinę veiklą organizuojant renginius miesto vokiečių kalbos mokytojams ir propaguojant vokiečių kalbos mokymą mieste.

Daivai Stankienei, Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos neformaliojo ugdymo mokytojai metodininkei, – už ilgametę veiklą rengiant dviratininkų komandas respublikinėse varžyboms.

Evelinai Stankevičienei, Kauno mokyklos-darželio „Šviesa” direktorei, – už profesionalumą ugdant kūrybingą, aktyvią, naujovišką, savarankišką ir dorą asmenybę – saugios ir darnios šeimos, bendruomenės, visuomenės garantą.

Linai Šembergei, Kauno Vaidoto pagrindinės mokyklos žmogaus saugos mokytojai, – už naujoviškų ugdymo metodų taikymą ugdant mokinių saugaus eismo kompetenciją, aktyvią veiklą miesto žmogaus saugos mokytojų metodiniame būrelyje.

Stanislovui Šimanauskui, Kauno Kazio Griniaus progimnazijos direktoriui, – už sėkmingą švietimo politikos įgyvendinimą vykdant bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarką;

Aldonai Šiurkuvienei, Kauno ,,Veršvų” vidurinės mokyklos choreografijos mokytojai, – už ilgametį prasmingą, kūrybingą, naujovišką darbą, aukštos sceninės kultūros puoselėjimą, aukštus kolektyvo ,,Veršva” pasiekimus miesto ir šalies renginiuose.

Palmirai Talijūnienei, Kauno šv. Kazimiero pagrindinės mokyklos direktorei, – už racionalius vadybinius sprendimus, bendruomenės telkimą, naujovių diegimą ir gerosios patirties sklaidą mieste ir šalyje.

Ilonai Urbonienei, Kauno Simono Daukanto vidurinės mokyklos geografijos mokytojai ekspertei, – už aktyvų mokinių pažinimo plėtojimą, įdomų ir prasmingą ugdymo metodų taikymą, ilgametį ir nuoširdų darbą.

Elytei Urbutytei, Kauno Juozo Grušo meno vidurinės mokyklos bibliotekos vedėjai, -už aktyvią profesinę veiklą, sėkmingą mokinių dalyvavimą skaitymo skatinimo projektuose, vartotojų informacinio aprūpinimo tobulinimą ir naujas paslaugų teikimo iniciatyvas kuriant modernią biblioteką, visapusiškai tenkinančią mokyklos bendruomenės informacinius poreikius.

Eglei Valantinienei, Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokytojai ekspertei, – už aktyvią metodinę, organizacinę, visuomeninę veiklą mieste ir šalyje.

Linai Viršilienei, Kauno Jurgio Dobkevičiaus vidurinės mokyklos mokytojai metodininkei, – už aktyvią metodinę pagalbą miesto muzikos mokytojams.

Ligitai Viršulytei, Kauno ,,Saulės” gimnazijos choreografijos mokytojai, – už ilgametę kūrybingą, naujovišką pedagoginę ir metodinę veiklą puoselėjant mokinių kūrybines galias, gerosios patirties sklaidą, choreografinę kultūrą, sėkmingą vadovavimą šokių kolektyvams ir aukštus jų pasiekimus.

Daivai Vizbaraitei, Kauno „Saulės” gimnazijos mokyklos kūno kultūros mokytojai ekspertei, – už sistemingą veiklą integruojant kūno kultūros pamokose ir sporto pratybose įgytų gebėjimų taikymą mokymuisi, ugdymo ryšio su gyvenimo praktika ir mokinių interesais plėtojimą, gerosios patirties sklaidą mieste ir šalyje.

Audronei Vizbarienei, Kauno lopšelio-darželio „Klevelis” kūno kultūros pedagogei, – už ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų sveikatinimo projektų inicijavimą, aktyvią narystę Vaikų kūno kultūros konsultacinio centro veikloje, dalijimąsi vaikų sveikatos saugojimo įgūdžių ugdymo patirtimi.

Jūratei Zybartienei, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vidurinės mokyklos anglų kalbos mokytojai metodininkei, – už aktyvią, kūrybingą pedagoginę ir metodinę veiklą ir projektus, skatinančius mokinių anglų kalbos komunikacinių kompetencijų ugdymą, miesto anglų kalbos mokytojų kūrybiškumo puoselėjimą, metodinio leidinio „Inovatyvus mokymasis” išleidimą.

Ramutei Žemaitienei, Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos anglų kalbos mokytojai ekspertei, – už konceptualius darbus švietimo srityje formuojant ir įgyvendinant miesto švietimo politiką, pedagoginę veiklą ir patirties sklaidą mieste ir šalyje.

Onutei Žilinskienei, Kauno Senamiesčio progimnazijos dailės studijos vadovei, – už ilgametę, kūrybingą, naujovišką, pedagoginę veiklą, mokinių kūrybinių galių puoselėjimą vizualiaisiais menais, dalyvavimą tarptautiniuose projektuose, aukštus ugdytinių pasiekimus.

Raimundai Žiulytei, Kauno pedagoginės psichologinės tarnybos direktorei, – už veiksmingos švietimo pagalbos teikimą švietimo įstaigų bendruomenėms.

Švietimo ir mokslo ministro padėkos raštas įteiktas:

VIDAI LAURUŠKIENEI, Kauno moksleivių aplinkotyros centro direktorės pavaduotojai, už aktyvią, novatorišką, kūrybingą pedagoginę ir vadybinę veiklą, puoselėjant mokinių meilę gamtai, ekologinę kultūrą 50-ojo jubiliejaus proga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA