„Mis pasaulis” karūna atiteko filipinietei, lietuvaitė į pusfinalį nepateko | Kas vyksta Kaune

„Mis pasaulis” karūna atiteko filipinietei, lietuvaitė į pusfinalį nepateko

missworld.com nuotr.

Šeštadienio popietę konkurse „Mis pasaulis” garliaviškė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė kovojo dėl gražiausios pasaulio merginos titulo. Deja, nesėkmingai. Lietuvaitė nepateko į pusfinalį, skelbia lrytas.lt.

Iš 127 dalyvių į pusfinalį pateko vos dešimt, o iš dešimties pusfinalininkių į finalą komisija išrinko penkias gražuoles. Čia varžėsi Prancūzijos, Filipinų, Ganos, Brazilijos ir Ispanijos atstovės. Audringai palaikyta Indonezijos atstovė į finalą nepateko. Žiūrovai daugiausia balsų skyrė Gibraltaro atstovei. Tai pelnė jai galimybę dėl gražiausios merginos titulo taip pat kovoti finale.

Lietuvos atstovė garliaviškė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė
RRūta Mazurevičiūtė

Po dvi su puse valandos trukusio konkurso paaiškėjo, kad antrąja vicemis tapo Ganos atstovė. Pirmąja vicemis – Prancūzijos atstovė. O „Mis pasaulis” karūna iškeliavo į Filipinus. Būtent Filipinų atstovė Megan Young tapo gražiausia šių metų moterimi.

„Aš visiem sakiau, kad jei laimėsiu – būsiu savimi. Noriu pasidalinti tuo, ką žinau. Esu labai susijaudinusi”, – kalbėjo Megan.

63-ią kartą vykstantis konkursas pagal sumanymą turėjo vykti dviejose vietose – turistų pamėgtoje Balio saloje ir Sentulo miestelyje visai netoli Indonezijos sostinės Džakartos.

Tačiau kiek netikėtai kilo gana aršios protesto demonstracijos – musulmonai reikalavo atšaukti grožio varžytuves, vadino jas amoraliu renginiu, kuris prieštarauja tikinčiųjų vertybėms.

Dėl šventos ramybės Indonezijos vyriausybė likus trims savaitėms iki finalo paskelbė, kad visi konkurso renginiai perkeliami į Balį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA