Šešėlinis premjeras A. Kubilius: „Kaunas yra puikus pavyzdys daugeliui Lietuvos miestų“ | Kas vyksta Kaune

Šešėlinis premjeras A. Kubilius: „Kaunas yra puikus pavyzdys daugeliui Lietuvos miestų“

Šešėlinė Vyriausybė surengė pirmąjį išvažiuojamąjį posėdį. Antradienį Kaune susirinkę šešėlinės Vyriausybės nariai susipažino su svarbiausiais Kaune jau įvykdytais bei dar planuojamais projektais.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, einantis ir šešėlinės Vyriausybės Ūkio ministro pareigas, kartu su šešėlinės Vyriausybės vadovu Andriumi Kubiliumi apžiūrėjo Santakos slėnį, susitiko su KTU Inovacijų ir verslo centro direktoriumi bei dalyvavo vėliau surengtoje spaudos konferencijoje, skirtoje šešėlinės Vyriausybės veiklos pristatymui.

Vizito Kaune metu šešėlinės Vyriausybės nariai domėjosi miesto problemomis, dalyvavo susitikimuose su įvairių sričių atstovais, aptarė nuveiktus darbus ir ateityje miesto laukiančius iššūkius bei galimybes. Šešėlinės vyriausybės nariai, susipažinę su Kauno problemomis, žadėjo parengti siūlymus Vyriausybei su problemų sprendimų variantais.

„Nors šiemet esame šešėlinė Vyriausybė, tačiau tęsiame gerą praktiką vykdami į išvažiuojamuosius posėdžius. Kauno miestas tikrai turi kuo didžiuotis ir yra puikus pavyzdys daugeliui Lietuvos miestų. Matome, jog ES struktūrinės lėšos sėkmingai įsisavinamos, projektai tęsiami ir vykdomi. Tikimės, jog Kauno, kuris yra vienas didžiausiu Lietuvos pramonės, mokslo ir žinių centrų, dabartinė šalies valdžia nediskriminuos ir netrukdys nacionalinės svarbos projektų, tokių kaip Petrašiūnų kogeneracinė elektrinė ar Kongresų, konferencijų ir koncertų rūmų įgyvendinimui”, – spaudos konferencijoje kalbėjo Andrius Kubilius.

Pasak šešėlinės Vyriausybes vadovo, vienas svarbiausių klausimų ne tik Kaunui, bet ir kitiems miestams – gatvių tvarkymas. Akivaizdu, jog pačios savivaldybės be centrinės valdžios pagalbos tikrai nėra pajėgios pačios rūpintis milžinišku gatvių tinklu, todėl šiuo klausimu dabartinei Vyriausybei teikiami pasiūlymai dėl miestų gatvių ir autostradų tvarkymo finansavimo proporcijų pakeitimo.

Kaune vykusiame šešėlinės vyriausybės posėdyje taip pat dalyvavo Paulius Saudargas, Donatas Jankauskas, Dainius Kreivys, Mykolas Majauskas, Rasa Juknevičienė, Agnė Bilotaitė, Rimantas Dagys, Antanas Matulas, Jurgis Razma, Valentinas Stundys, Stasys Šedbaras, Audronius Ažubalis bei Arvydas Anušauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA