Skaitytojos įspėjimas: Akademijos miestelyje siaučia kuro siurbėlės | Kas vyksta Kaune

Skaitytojos įspėjimas: Akademijos miestelyje siaučia kuro siurbėlės

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi susirūpinusi skaitytoja Lina, kuriai jau ne pirmą kartą naktį pavogiamas kuras iš automobilio bako. Kaip rašo skaitytoja, ji nori perspėti kitus žmones, kad jie pasisaugotų.

Prieš nepilną mėnesį (savaitgalį) Akademijos miestelyje, prie vieno iš daugiabučio kiemo iš mano automobilio buvo ištrauktas/pavogtas kuras. Dieną prieš užsipyliau beveik pilną baką dyzelino, tikėdamasi, jog jo užteks visam mėnesiui važinėti į mokslus bei darbą. Deja, bet grįžusi namo apie trečią valandą ryto iš klubo, automobilį pastačiau įprastoje vietoje. Tos pačios dienos šeštą valandą ryto teko sėsti į mašiną ir vėl važiuoti link miesto centro, tačiau labai nustebau, kad tik užkūrus automobilį man užsidegė oranžinė kuro lemputė. Kelis kartus užgesinau ir vėl užkūriau, negalėdama patikėti, jog kuro nebėra, nes niekur toli tądien nevažiavau, maniau, kad sugedo plūdė. Išlipus apėjau aplink mašiną, apžiūrėjau, ar nėra po ja jokios dėmės, kuri rodytų, jog automobilio kuro sistema leidžia dyzeliną – nebuvo. Priėjus prie dangtelio, kuris užsifiksuoja užrakinus automobilį iš vidaus specialiu metaliuku, radau apibraižymus, kurių anksčiau nebuvo – darytina išvada, jog dangtelis per jėgą buvo atidarytas panašiu daiktu į atsuktuvą, atstūmus minėtą užraktą.

Tą kartą šio įvykio labai nesureikšminau, nes buvau girdėjus apie panašius dalykus. Pagalvojau, jog tai ne pirmas ir ne paskutinis kartas ir aš tikrai ne viena tokia nukentėjusi. Nuostoliai buvo palyginus ne maži, tačiau niekur nesikreipiau, o be reikalo..

Šiandien Jums į redakciją parašyti mane paskatino toks pat šio ryto įvykis, tačiau įžūlesnis.. Automobilį radau su išlaužta spynele (dangtelio visai neina atidaryti, nes atrakinus mašiną automatiškai nebeatsistumia pats užraktas), turbūt vagys neturėjo kantrybės terliotis bandant tvarkingai atidaryti dangtelį ir nepastebimai ištraukti kurą.. Ir vėl nuostoliai, ir vėl sugadinta nuotaika bei nereikalingos problemos. Iš praeito karto pasimokiau – pilu kuro tam kartui. Nežinau, ką daryti.. Gal pastačius automobilį, šalia įkalti lentelę, jog „PAS STUDENTĘ KURO NĖRA IR NEBUS! ATSTOKIT NUO MANO MAŠINOS, NES JEI PAGAUSIU – ŠLANGĄ SU VISU BAKU SUKIŠIU TEN, KUR NESUEINA!!”?

Apie visa tai buvo pranešta policijos komisariatui, kuris pažadėjo, jog patruliuos dažniau ir atidžiau apžiūrės ne tik apšviestas, bet ir neapšviestas gatveles bei kiemus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA