Paviešintas Seimo narės N. Venckienės laiškas | Kas vyksta Kaune

Paviešintas Seimo narės N. Venckienės laiškas

15min.lt nuotr.

Nuo teisėsaugos užsienyje besislapstančios Seimo narės, „Drąsos kelio“ partijos atstovės Neringos Venckienės vyras Aidas Venckus trečiadienį Seime perskaitė politikės atsiųstą laišką. Laiške, kuris skirtas artimiesiems, draugams, rėmėjams ir partijos nariams,rinkėjams politikė pripažįsta išvykusi į „demokratinę šalį“ ir laukianti ekstradicijos bylos. Pati į tėvynę grįžti politikė neketina, praneša 15min.lt.

„Nepasislėpiau ir nepabėgau, bet buvau priversta išvažiuoti, nes tikimybė įrodyti tiesą Lietuvoje tapo lygi nuliui. Išvažiavau į demokratinę šalį, kurioje teisėjų ir Seimo narių teisinės neliečiamybės klausimas nesprendžiamas be jokių įrodymų. Išvažiavau į demokratinę šalį, kurioje yra galimybių įrodyti tiesą teisme“, – Lietuvos prokurorų apklausos vengiančios N.Venckienės laišką skaitė jos vyras.

Pasak jo Seimo narė neketina pati grįžti į Lietuvą, o lauks, kol Lietuvos pareigūnai paprašys užsienio valstybės ją išduoti.

„Laukiu ekstradicijos bylos, kurioje bus pateiktas visas gegužės 17 d. įvykių vaizdo įrašas“, – N.Venckienės laišką citavo A.Venckus.

A.Venckaus įgarsintame laiške teigiama, kad Lietuva yra policinė valstybė, o Lietuvos valdžia amorali.

Pati Seimo narės mandatą turinti N.Venckienė teigia, kad ji būdama ne Seime atlieka savo parlamentines pareigas: esą iki šiol jau parengė 14 įstatymų projektų – dešimt iš jų jau būdama ne Lietuvoje. N.Venckienė laiške skaičiuoja, kad didelė dalis Seimo narių yra parengę mažiau įstatymų projektų.

„Akivaizdu, kad garsiai rėkiantys konservatoriai ir socialdemokratai patys nieko nenuveikė“, – teigia N.Venckienė.

Ji tikina, kad nieko nedirba ne tik Seimo nariai, bet ir jų padėjėjai, tuo tarpu jos pagalbininkai esą pluša nepailsdami. Laiške iškoneveikiama ir LRT televizijos žurnalistė Nemira Pumprickaitė.

Be to, N.Venckienė tikina pati nuo balandžio negaunanti nė lito algos ir nesinaudojati lėšomis parlamentinei veiklai. „Nesinaudoju ir diplomatiniu pasu“, – teigiama N.Venckienės laiške.

A.Venckaus įgarsintame laiške teigiama, kad šeimos sūnus, kurį parlamentarė išsivežė į užsienį, ten sėkmingai baigė 7 klasę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA