Prieš dešimtmetį laimėtas Europos krepšinio auksas bus paminėtas „Žalgirio” arenoje | Kas vyksta Kaune

Prieš dešimtmetį laimėtas Europos krepšinio auksas bus paminėtas „Žalgirio” arenoje

Archyvo nuotr.

Šiemet sukanka lygiai 10 metų, kuomet Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė iškovojo vieną didžiausių pergalių visą šalies krepšinio istoriją. 2003 m. rugsėjo 14 d. Stokholme Lietuvos ekipa tapo Europos čempione.

Tobulu komandiniu žaidimu visą Europą sužavėjusioje komandoje spindėjo pirmo ryškumo žvaigždės – Šarūnas Jasikevičius, Ramūnas Šiškauskas, Saulius Štombergas, Arvydas Macijauskas, Darius Songaila ir kiti.

Š. Jasikevičius buvo išrinktas naudingiausiu viso čempionato krepšininku ir kartu su Lietuvos rinktinės kapitonu S.Štombergu pateko į geriausių turnyro krepšininkų penketą.

Grįžusius į Lietuvą naujuosius tautos didvyrius Kauno gatvėse ir Santakoje pasitiko šimtatūkstantinė Lietuvos sirgalių armija.

Norėdami prisiminti tą istorinę pergalę, prodiuserių kompanija „Videometra“ ir Lietuvos krepšinio federacija rugsėjo 14-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje rengia iškilmingą šios sukakties pažymėjimą. Būtent tą dieną lygiai prieš 10 metų Lietuvos rinktinė finale įveikė paskutinį varžovą tame čempionate – Ispanijos rinktinę su garsiuoju P.Gasoliu priešakyje ir pasipuošė aukso medaliais.

Praėjus dešimtmečiui, Lietuvos krepšinio sirgaliai turės antrą, ir galbūt paskutinę progą dar sykį kartu vienoje aikštėje išvysti visus 2003-iųjų metų Europos užkariautojus.

„Auksinė Lietuvos rinktinė“ draugiškose rungtynėse išbandys jėgas su „Euro 2003” komanda, sudaryta iš įvairių šalių rinktinių krepšininkų, kurie 2003 m. taip pat kovojo Europos pirmenybėse. Latviai Robertas Štelmacheris ir Ainaras Bagatskis, kroatas Marko Popovičius, ukrainietis Grigorijus Chižniakas ir kiti –krepšininkai, ne vieną sezoną žaidę stipriausiuose Lietuvos klubuose ir puikiai pažįstami mūsų krepšinio sirgaliams.

Į renginį atvykę krepšinio aistruoliai bei televizijos žiūrovai turės ir unikalią galimybę išgirsti, kaip kultinius „Tris milijonus“ kartu su Marijonu Mikutavičiumi atlieka Šarūnas Jasikevičius, o rinktinės vyrai kartu su ŽAS choru trauks auksiniu čempionato himnu tapusią „Fortūną“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA