Nelegaliai paskirtas „Autrolio” direktorius miesto taryboje raudonavo | Kas vyksta Kaune

Nelegaliai paskirtas „Autrolio” direktorius miesto taryboje raudonavo

Interneto archyvo nuotr.

Klausimas dėl 1 mln. litų paskolos laidavimo bendrovei „Autrolis“, miesto taryboje pažadino tarybos narių aistras dėl nelegaliai paskirto transporto įmonės „Autrolis“ direktoriaus. Šios įmonės direktoriaus postas neoficialiai priklauso „Tvarkos ir teisingumo“ partijai.

Tarybos narys Rimantas Mikaitis išsakė priekaištus ir miesto merui, kad valdančioji koalicija negali išspręsti problemų tarpusavyje ir klausimus „neša“ į tarybą, kuriems reikalingas tarpusavio sutarimas tarp koalicijos partnerių.

„Iš tikrųjų administracija deda visas pastangas, kad situacija pradėtų keistis. Yra realių faktų, kad bendrovės sąnaudos pradeda mažėti. Yra sudaroma nauja elektros energijos tiekimo sutartis, sudaryta nauja sutartis su bilietų platintojais, yra dedamos pastangos padidinti darbo našumą“, bandė situaciją tarybos posėdyje nupiešti dabartinis įmonės vadovas Laisvydas Rudžianskas, tačiau jis buvo nutrauktas tarybos narių triukšmo, kurie tiesiog nenorėjo gilintis į neteisėtai paskirto įmonės direktoriaus pristatomą įmonės situaciją.

„Kas yra stogas viso šito klausimo? Kas iškvietė direktorių į posėdį, kuris nėra legalus? Kas kaltas, kas suinteresuotas? Čia miestas už nugaros, ne žaidimų aikštelė“, replikavo tarybos narys Arvydas Garbaravičius.

„Valdančioji koalicija negali susitarti, kas valdys įmonę, tiesiog dabar rastas atpirkimo ožys“, komentavo Gintautas Labanauskas.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad mes neįžeidinėjame žmogaus, bet ar galima kalbėti apie paskolos suteikimą įmonei, kuri neturi legalaus vadovo? Kol registrų centre vadovas nėra patvirtintas įmonė vadovo neturi“, sakė tarybos narys Gintaras Jonas Furmanavičius.

Po karštų diskusijų taryba nepritarė paskolos laidavimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA