Situacija Kaune: darželinukų daugėja ,o savivaldybės pastangų mažėja | Kas vyksta Kaune

Situacija Kaune: darželinukų daugėja ,o savivaldybės pastangų mažėja

Nepaisant to, kad Kauno mieste ir toliau mažėja moksleivių, tačiau darželių auklėtinių šiais metais 269 vaikais padaugėjo. Kauno savivaldybė vis didėjantį ikimokyklinių įstaigų poreikį 2013 metais malšino atidarydama 4 naujas grupes ir padidindama vietų skaičių kai kuriose grupėse. Tačiau to negana – ši problema kelia vis didesnį tėvų nepasitenkinimą. Skaičiuojama, jog daugiau nei tūkstantis vaikų šį rudenį nepateks į ikimokyklines įstaigas.

„Tikrai ne visos šeimos Kaune išgali samdytis auklę, arba vesti vaiką į privatų darželį. Kelis metus iš eilės pastebima tendencija, jog darželinukų gausėja, tačiau savivaldybė nesiima ryžtingų veiksmų didinant darželių vietų skaičių. Vis daugiau šeimų nebežino kur palikti savo vaiką. Pastebime miesto mero abejingumą sprendžiant šią problemą“,- teigė Kauno miesto tarybos Švietimo komiteto narys Povilas Mačiulis.

Tarybos narys priminė, kad prieš kelis metus buvo pasiūlyta darželių vietų stygių spręsti šalia švietimo įstaigų įrengiant modulines patalpas.

„Dar 2011 metais, pasiūliau Romainiuose darželio poreikį spręsti prie pradinės mokyklos pastatant modulines konstrukcijas. Deja, bet pasikeitusi valdžia palaidojo šią idėją. O juk šis sprendimas galėtų būti greitai įgyvendintas ne tik Romainiuose, bet ir Šilainiuose, ar kitame miegamajame rajone“,- teigė Povilas Mačiulis.

Povilas Mačiulis miesto vadovams siūlo nusimatyti metinius tikslus. „Nors miesto vadovai kalba, kad nuveikta labai daug švietimo srityje, tačiau akivaizdu, kad problema dėl darželių ne tik neišspręsta, bet ir aštrėjanti. Siūlome šiems mokslo metams bent iš dalies spręsti problemą įrengiant 500 vietų“,- teigė „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA