Šančių kareivinės prikeliamos naujam gyvenimui | Kas vyksta Kaune

Šančių kareivinės prikeliamos naujam gyvenimui

Organizatorių nuotr.

Buvusiose kareivinėse Žemuosiuose Šančiuose netrukus duris atvers butų ir komercinių patalpų pastatas „Kareivinės XXVII“. Projekto plėtotoja bendrovė „Avadi“ planuoja apie 10 mln. Lt investicijas.

4000 kv. metrų ploto pastato statybas A.Juozapavičiaus prospekte planuojama baigti dar šiemet, o gyventojai čia galės įsikurti kitų metų pirmame pusmetyje.

„Avadi“ direktorius Valdas Eidukas sako, kad „Kareivinės XXVII“ projektas įdomus ne tik savo estetika, XIX amžiaus paveldu alsuojančia senąja architektūra ir itin patrauklia vieta mieste, bet ir moderniomis, šiuolaikiškomis, energetiškai efektyvių namų statybos technologijomis.

Buvusiose kareivinėse bus įrengti 58 butai (nuo 35 kv. m. ploto iki 80 kv. m. ploto) ir 12 komercinių patalpų (nuo 26 kv. m. ploto iki 144 kv. m. ploto). Numatoma vieno kvadratinio metro kaina neviršys 3500 Lt.

Pastato šildymui įrengiama autonomiška geoterminė sistema su saulės kolektoriais. Investicijoms į šildymą numatyta iki 2 mln. Lt, skelbiama bendrovės pranešime spaudai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA