Skaitytojos laiškas: kur dingo šachmatai? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojos laiškas: kur dingo šachmatai?

Kartą, ieškodama šachmatų vadovėlių viešojoje bibliotekoje, nustebau – naujausios knygos mažiausiai dvidešimties metų senumo, žinoma, nespalvotos, be paveiksliukų, suplyšusios ir visai nepatrauklios. Ar galėtų tokią į rankas paimti šachmatais norintis išmokti žaisti vaikas? Ne.

Tačiau galbūt biblioteka tiesiog negauna naujesnių knygų, pamaniau ir nukeliavau į Centrinį knygyną… Knygyno darbuotojos išgirdusios mano klausimą tik papurtė galvas: „ne, apie šachmatus jokių knygų neturime, tačiau yra knyga apie pokerį“… Susidariau įspūdį, kad šachmatų pradžiamokslį įmanoma įsigyti tik per specialias šachmatų mokyklas, galbūt keletas knygų plaukioja plačiuosiuose internetiniuose vandenynuose, o tai visgi gerokai komplikuočiau, nei sūnaus ar sūnėno gimimo dienos proga knygyno vitrinoje pamatyti įdomią ir spalvotą knygutę apie šachmatus, kurioje būtų pavaizduota ir aprašyta, kokiomis kryptimis juda žirgas ar bokštas.

Nemanau ir net nedrįsčiau pagalvoti, kad žmonės pamiršo šachmatų vertę ir svarbą, kad juos galėtų užgožti kompiuteriniai žaidimai ar krepšinis. Todėl metu akmenėlį į leidėjų ir knygynų daržą. Ir vis dar šventai tikiu, kad yra žmonių, kurie šiam žaidimui jaučia pagarbą ir nori, kad jų vaikai ir anūkai augtų su šachmatais.

Gritutė Petkevičiūtė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA