Kauno meras A.Kupčinskas meta iššūkį Seimo nariui V.Tomaševskiui ir kviečia į 11 metrų baudinių seriją | Kas vyksta Kaune

Kauno meras A.Kupčinskas meta iššūkį Seimo nariui V.Tomaševskiui ir kviečia į 11 metrų baudinių seriją

Fotomontažas

Kauno meras Andrius Kupčinskas meta pirštinę kontroversiškais pareiškimais garsėjančiam Lietuvos lenkų rinkimo akcijos lyderiui Valdemarui Tomaševskiui ir kviečia pasirungti futbolo aikštelėje.

Antradienį A.Kupčinskas išplatino viešą kvietimą lenkų politikui susitikti futbolo aikštėje ir išmėginti jėgas 11 metrų baudinių serijoje. Kauno merą papiktino naujas V.Tomaševskio išsišokimas, kai šis pareiškė, jog lenkų futbolo sirgalių iškeltas plakatas „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“ buvo Lietuvos specialiųjų tarnybų provokacija.

„Ir visa tai, kai šiemet minime 1863 metų bendro sukilimo 150-ąsias metines, kai paminėjome „Lituanicos“ 80-ąsias metines ir žūties vietoje, ir visoje Lietuvoje! Aišku, kantrybė – dorybė, bet ponai pagaliau turi suprasti, jog lietuvių būdas irgi turi ribas ir nereaguoti nebegalime!

Siūlau, atliepiant į konfliktą, p.Tomaševskiui atvykti į Kauną ir tame pačiame S.Dariaus ir S.Girėno stadione draugiškai išmėginti jėgas 11 m baudinių serijoje, vardan „Mūsų ir Jūsų Laisvės“, dėl kurios grūmėsi sukilėliai ir vardan abiejų tautų vienybės! Tuo pačiu, Kaunas išreikštų palaikymą ir Žalgiriui, ir Vilniui, ir futbolui daug draugiškesnėse tribūnose“, – rašoma A.Kupčinsko pareiškime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA