Kauno mariose vos nenuskendo neblaivūs poilsiautojai | Kas vyksta Kaune

Kauno mariose vos nenuskendo neblaivūs poilsiautojai

Ketvirtadienio vakarą keturiems iškylautojams, sumaniusiems plaukioti valtimi, Kauno mariose vos nesibaigė tragiškai. Gerokai įkaušę piliečiai apvertė valtį ir vos nepaskendo.

Jachtos „Muffin” įgula su kapitonu Nedu Šinkūnu, žmona Viktorija, politiku Eriku Tamašausku su žmona Indre, nutraukė savo pasiplaukiojimą ir nedelsdami priplaukė prie apvirtusios valties padėti skęstantiesiems.

Pastebėtina, kad nei vienas iš valtyje plaukusių asmenų nevilkėjo gelbėjimosi liemenių (valtyje buvo tik viena liemenė) ir tik vienas iš keturių asmenų mokėjo plaukti, pastarojo bandymai uždėti liemenę sąmonę prarandančiai draugei vos nesibaigė jos mirtimi.

Priplaukus prie apverstos valties pastebėjome, kad moteris ištikta šoko ir buvo beprarandanti sąmonę – pasakojo Erikas Tamašauskas ranka sugriebęs skęstančiąją. Dar keletas akimirkų ir ji galėjo paskęsti.

Prie gelbėjimo operacijos prisijungė jaunas vyras banglentininkas ir greitaeigio katerio „Rugilė” įgula. „Šoko ištiktą moterį, kuri beveik nereagavo į aplinką, laikomą jaunojo sportinko, kateris „Rugilė” nutempė kranto link, o mes, apverstą valtį ir ją įsikabinusius tris asmenis, pririšę prie jachtos lynu lėtai plaukdami nutempėme į krantą. Tai buvo vienintelė galimybė juos išgelbėti, kadangi nuo alkoholio apsvaigusių asmenų nebūtų pavykę įkelti į aukštus bortus turinčius laivus”, pasakojo Nedas Šinkūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA