Pasiektas naujas Lietuvos atsispaudimų rekordas – 14 014 atsispaudimų! | Kas vyksta Kaune

Pasiektas naujas Lietuvos atsispaudimų rekordas – 14 014 atsispaudimų!

Rolandas Žukauskas pirmąjį savo atsispaudimų rekordą pasiekė 1994 m. Vilniuje, kuomet per 2 valandas atsispaudė 2 001 kartą. Praėjo beveik 20 metų, Rolandas niekaip nenurimo, treniravosi, vis gerino savo pasiekimus ir šį šeštadienį nubrėžė naują ribą – 14 014 atsispaudimų per 8 val. 14 min. Ankstesnis oficialiai užfiksuotas Lietuvos atsispaudimų rekordas – 13 232 atsispaudimai taip pat priklauso Rolandui.

Iš Veisiejų kilęs vyras šiuo metu su šeima gyvena Anglijoje. Kartu su dukrele į Lietuvą Rolandas gryžo atostogauti ir siekti rekordo. Paskutinį kartą rekordo Rolandas siekė 2010 metais, tačiau tąsyk koją (ar ranką) pakišo rankos trauma ir teko tenkintis atsispaudus beveik 6 431 kartą. Vyras sako, kad jau buvo nusprendęs baigti savo rekordininko karjerą, tačiau norėjosi ją užbaigti didingai, su pasiektu nauju rekordu. Tad po nenusisekusio bandymo Rolandas išsigydė traumą ir vėl ėmė atkakliai treniruotis. Sportininkas atsispaudimus daro vidutiniškai 4 kartus per savaitę. Treniruočių metu atsispaudžia 3 000-5 000 kartų, o kitomis dienomsi daro specialius pratimus nugarai, rankoms stiprinti.

Rolandas sportu susidomėjo dar vaikystėje, jaunystėje dirbo treneriu. Ir dabar laisvalaikiu treniruoja vaikus imtynių. Tuo tarpu atsispaudimais pradėjo domėtis 1988 metais, kuomet laikraštyje „Sportas“ perskaitė straipsnį apie gruziną, kuris atsispaudimus darė visą parą, o per vieną valandą gali atsispausti 5 000 kartų. Nors treniruojasi jau kelias dešimti metų, Rolandui šie skaičiai vis dar atrodo nerealūs ir dirbtinai padidinti.

Šeštadienio rytą Rolandas buvo nekalbus ir susikaupęs. Nors teigė, kad darydamas atsispaudimus susikoncentruoja ir negirdi nieko aplink, mažųjų pertraukėlių metu (per vieną valandą leidžiamas 5 min poilsis) sugebėdavo dar ir anekdotą papasakoti. Rekordo siekti pradėjo 10 valandą ryto. Kol saulė dar nebuvo pakilus aukštai, tempas buvo greitesnis – pirmąją valandą padarė 2 260, antrąją dar 2 000 atsispaudimų. Vėliau tiek dėl didėjančio nuovargio, tiek dėl varginančios saulės tempas krito, tačiau vidutiniškai 1 500 atsispaudimų per valandą išliko. Sunkiausiai sekėsi pasiekus 10 000 atsispaudimų ribą (5 val. 53 min. nuo pradžios). Tuo metu saulė buvo pačiame viršuje, net pavėsyje stovinti bėgo prakaitas, o ką jau kalbėti apie 30 atsispaudimų per minutę tempą. Tačiau Kauno Camp Inn paplūdimyje susirinkę poilsiautojai, teisėjai ir artimieji palaikė Rolandą, nuolat skatino ir motyvavo. Mažųjų pertraukėlių metu raumenys buvo gaivinami šaltu ledu ir masažu. Rolandas nepasidavė, kol nepagerino rekordo, o paskui kaip pats sakė, siekė gražaus skaičių derinio – įsimint lengviau.

Dieną prieš Rolandas buvo nusiteikęs pasiekti 18 000 atsispaudimų ribą, tačiau jau šeštadienio vakarą sakė, kad buvo itin sunku susidoroti su alinančiu karščiu. Bet kokiu atveju vyras džiaugėsi, kad pavyko pasiekti tikslą, pagerinti rekordą ir teigė galintis ramiai užbaigti „rekordininko“ karjerą, nors sportuoti tikrai nežada baigti. Rolandas teigia, kad jam nereikia nei garbės, nei pripažinimo, jam tik norėjosi įrodyti sau, kad dar gali geriau.

Vyras apgailestauja, kad per tuos metus niekas taip ir nesiryžo mesti jam iššūkio ir mėginti pagerinti jo rekordą. Tačiau šeštadienį, palaikydami Rolandą ir jo atsispaudimų idėją keletas jaunuolių siekė savo rekordo: vienas padarė 500, kitas 550, trečias 900 atsispaudimų. Gal iš jų ateityje išaugs naujas atsispaudimų rekordininkas? Rolandas juk irgi pradėjo nuo žymiai mažesnių kiekių.

Siekdamas rekordo 45 metų veisiejietis numetė 3 kg savo svorio – visą dieną gėrė tik vandenį ir suvalgė keletą gabalėlių šokolado. Pailsėjęs žadėjo atsigriebti ir gryžęs į gimtinę pasilepinti mamos gamintu maistu. Juokėsi, kad likusias keletą dienų Lietuvoje galės tikrai ramiai ilsėtis ir mėgautis gamta. Nors Rolandas patikino, kad savo tikslus jau pasiekė ir rekordų gerinti nebežada, gal po keletos metų vėl išgirsime apie naujus rekordus?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA