Verslininkas Vladas Lašas: studijos – tik priemonė nuveikti kažką svarbaus | Kas vyksta Kaune

Verslininkas Vladas Lašas: studijos – tik priemonė nuveikti kažką svarbaus

Būsimieji KTU pirmakursiai turėjo galimybę susipažinti su neeiliniu žmogumi – šio universiteto absolventu, technikos mokslų daktaru, verslininku, kosmoso ir technologijų entuziastu Vladu Lašu, visai neseniai atviliojusiu į Lietuvą savo gerą pažįstamą, pasaulinio garso verslininką serą Richardą Bransoną.

Skverelyje šalia Kauno technologijos universiteto Centrinių rūmų susirinkusiems būsimiems pirmakursiams, jų tėvams ir draugams V. Lašas papasakojo savo sėkmės istoriją. Verslo Taikos apdovanojimą pelnęs penkių įmonių bendrasavininkas į susitikimą atvažiavo sulankstomu dviračiu – tuo pačiu, kuriuo prieš porą savaičių dalyvavo triatlono varžybose. „Nesvarbu, kad nebuvau pirmas, bet 40 kilometrų olimpinėje triatlono distancijoje buvau vienintelis su sudedamu dviračiu“, – linksmai pasakojo V. Lašas.

„Ką šiandien padarėte svarbaus?“ – kreipėsi į susirinkusiuosius V. Lašas ir pasveikino visus šiandien studijų sutartį pasirašiusius naujus studentus. Būsimiesiems studentams verslininkas įteikė ir dovaną – Blake Mycoskie knygą „Pradėkite kažką svarbaus“. Tiesa, su viena sąlyga – jie turėjo suburti trijų žmonių, kurie dalysis šia knyga, komandą. Įteikęs dovaną V. Lašas paprašė būsimųjų studentų pasikeisti vardais ir elektroninio pašto adresais. Nežinia, ar taip inicijuota pažintis truks ilgai, tačiau pats verslininkas šiltai prisimena savo bendraklasius ir bendramokslius ir teigia, kad bendradarbiavimas – vienas iš svarbiausių dalykų tiek versle, tiek gyvenime.

Į klausimą, kas jis labiau – mokslininkas ar verslininkas – V. Lašas atsakė: „Studentas“. Kodėl? Nes kasdien išmoksta kažką nauja. „Ką mes darome šiandien, kad tai būtų prisiminta ir po dvidešimties metų?“ – susirinkusiųjų paklausė inovacijomis besižavintis verslininkas.

Visiems tiems, kurie abejoja savo vykdomos veiklos svarba, jis pateikė apčiuopiamą įrodymą: atmatavo 10 metrų ir prilygino šį atstumą tūkstantmečiui Lietuvos istorijos. Tokioje skalėje Nepriklausomos Lietuvos istorija užima 80 cm, o studento amžius jau dabar siekia 20 cm. Pasak V. Lašo, kiekvienas darome įtaką.
„Studijos – tiktai priemonė, kad galėtumėte gyvenime nuveikti kažką svarbaus. Bandykite, darykite“, – savo paskaitą baigė KTU absolventas, žinomas visame pasaulyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA