Lietuviai garbingai sužaidė paskutinį savo mačą čempionate su portugalais | Kas vyksta Kaune

Lietuviai garbingai sužaidė paskutinį savo mačą čempionate su portugalais

Rec-Pro nuotr.

Penktadienį S.Dariaus ir S.Girėno stadione Kaune įvyko paskutinės Europos jaunimo futbolo kovų grupės rungtynės. Pirmadienį jau bus žaidžiami pusfinaliai, kurie vyks Alytuje ir Kaune. Finalinės čempionato rungtynės bus žaidžiamos rugpjūčio 1 dieną Marijampolėje.

Pirmose dienos rungtynėse kovojo Prancūzija ir Serbija, jas stebėjo beveik 1300 futbolo aistruolių. Rungtynėse pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 1:0. Pirmąjį įvartį į serbų vartus įspyrė prancūzų vidurio saugas Adrien Hunou. Antrajame kėlinyje pasižymėjo ir serbams pergalės viltį sugrąžino vidurio saugas Marko Pavlovski. Rungtynės tarp Serbijos ir Prancūzijos baigėsi rezultatu 1:1, kas serbams užtikrino pirmąją vietą B grupėje.

Vakarinis mačas, kuriame jaunieji Lietuvos futbolininkai kovos dėl patekimo į pusfinalį, prasidėjo 21 val. Lietuviams reikia laimėti prieš portugalus mažiausiai dviejų įvarčių skirtumu, tuomet bus skaičiuojami bendri taškai grupėje. Jei per rugtynes lietuviai įspirtų 3 įvarčius, o portugalai nei vieno, Lietuvos futbolininkai toliau tęstų pasirodymą čempionate.

21 val. rungtynių eiga

NUOTRAUKŲ GALERIJA Lietuva – Portugalija

Pirmajame kėlinyje įvartį į lietuvių vartus įmušė Portugalijos rinktinės žaidėjas Marcos Lopez. Gynėjas spyrė į lietuvių vartus 8 rungtynių minutę. Rezultatas 1:0, lietuviai pralaimi.

45 rungtynių minutę į savo vartus įvartį įsimušė Džiugas Petrauskas. Po pirmojo kėlinio rezultatas 0:2.

Trečiąjį įvartį pelnė Portugalijos rinktinės gynėjas Tobias Figueiredo. Jis buvo įmuštas 51-ą rungtynių minutę.

Iš karto po portugalų įvarčio, sekančią rungtynių minutę sėkmingai į priešininkų vartus smūgiavo Lietuvos rinktinės puolėjas Gratas Sirgedas.

Lietuvių pergalės siekį aptemdė Carlos Mane, 65-ą rungtynių minutę sėkmingai smūgiavęs į mūsiškių vartus.

Paskutinį rungtynių įvartį, jau antrąjį per rungtynes įmušė Gratas Sirgedas, po baudos smūgio sėkmingai sužaidę ataką.

Galutinis rungtynių rezultatas 2:4. Lietuvaičiai garbingai baigė savo pasirodymą Lietuvoje vykusiame čempionate. Rungtynes stebėjo apie 8 tūkstančiai futbolo sirgalių.

__

A grupės lyderės Ispanijos treneris Luis de la Fuente, čempionate jau iškovojusios 6 taškus per du sužaistus mačus prieš Portugaliją ir Lietuvą, UEFA.com sakė, kad jis tikisi įspūdingo finalo arba su olandais arba portugalais, turinčiais po 3 taškus: „Aš prognozuoju labai atvirą susitikimą, kai abi finalo komandos žais savo žaidimo stiliumi. Abi rinktinės žaidžia labai agresyviai”, – sako ispanų strategas.

Jei ispanai laimėtų prieš olandus, o Lietuva prieš portugalus 2:0 arba trijų įvarčių skirtumu, lietuviai su treneriu Antanu Vingiliu priešaky, turi parodyti geriausią savo žaidimą. „Mes tikimės labai sunkaus mačo prieš Portugaliją. Jie yra labai gerai pasiruošę psichologiškai, turi greitą ir techniškai talentingą komandą, bet mes pabandysime pakeisti savo žaidimo planą, kad būtume šiek tiek aktyvesni mačo metu”, prieš rungtynes sakė Lietuvos jaunuolių rinktinės strategas.

Rungtynės vyksta S.Dariaus ir S.Girėno stadione, apie čia vykstančius renginius informacijos ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA