Eitynėse „Už lygybę” kitoje barikadų pusėje žada stovėti ir Kauno vicemeras S.Buškevičius | Kas vyksta Kaune

Eitynėse „Už lygybę” kitoje barikadų pusėje žada stovėti ir Kauno vicemeras S.Buškevičius

Archyvas / Organizatorių nuotr.

Šeštadienį Vilniaus Gedimino prospekte žygiuos lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų (LGBT) ir juos palaikančių asmenų bendruomenė. Taip antradienį nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), Vilniaus savivaldybei nurodęs leisti eitynes „Už lygybę“ pagrindinėje sostinės gatvėje. Eitynėse žada dalyvauti ir skandalingais pareiškimais pagarsėjęs Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius, kuris kartu su kitais, nepalaikančiais vykstančių eitynių, Vilniuje protestuos. Kokia forma bus atliekamas protestas, Kauno vicemeras kol kas neatskleidžia, tačiau sako, kad formų yra pačių įvairiausių ir dėl jų galutinai bus nutarta šeštadienio rytą.

Viešoje erdvėje jau pasirodė informacija, kad Monsinjoras Alfonsas Svarinskas, Lietuvos laisvės kovų dalyvių sąjungos pirmininkė Julija Ambrasienė, Seimo narys Petras Gražulis ir Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius kviečia dalyvauti gedulingame protesto mitinge sostinės Katedros aikštėje. Negalinčius dalyvauti mitinge ragina iškelti juodu kaspinu perrištas Lietuvos vėliavas ir uždegti gedulo žvakutes.

„Labai gaila, jog Lietuvos valdžia aklai paklūsta tylėdama ir toleruodama Europos Sąjungos diktatą dėl seksualinių mažumų eitynių. Šios eitynės yra dvasinė, kultūrinė okupacija.

Mūsų Konstitucijos 3 straipsnyje yra numatyta, jog Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką. Šios eitynės yra tiesioginė grėsmė Lietuvai, nes tai siekis Lietuvą atriboti nuo bet kokių lietuviškų tradicijų, religijos ir moralinių principų“, – skelbiama mitingo organizatorių kreipimesi.

Portalo „Kas vyksta Kaune” žurnalistas pasiteiravo S.Buškevičaus, ar dar kas iš Kauno politikų ruošiasi dalyvauti proteste prieš eitynes, vicemeras buvo lakoniškas: „Aš manau, kad visi žino, kada bus, kur bus, turi informacijos, jau kiekvieno sąžinės reikalas, dalyvauti. Buvo prieš kelis metus eitynės Upės gatvėje, taip pat dalyvavau, dalyvausiu ir šeštadienį“.

Vicemeras taip pat sakė, kad jo skelbiama informacija „Facebook“ profilyje nesusilaukė neigiamų nuomonių, visiems patinka juoko forma platinamos žinutės: „Linksmi dalykai visiems patinka, o kiekviename humore yra dalis teisybės“.

Tuo tarpu parlamentaras Petras Gražulis kreipėsi į Lietuvos gėjų lygą, kad ji suteiktų progą pasisakyti eitynių metu.

„Šiuo metu visi politikai toleruoja eitynes „Už lygybę“ ir vengia pasisakyti jų metu. Kreipiausi į Lietuvos gėjų lygą, kad man suteiktų žodį baigiamųjų kalbų metu Lukiškių aikštėje. Tikiuosi, jog „tolerantiškas“ gėjų lygos jaunimas nebijo išgirsti ir kitokią nuomonę“, – teigė Seimo narys P. Gražulis.

Skubos tvarka administracinę bylą dėl eitynių išnagrinėjęs teismas atmetė Vilniaus savivaldybės apeliaciją, kuria ginčytas žemesnės instancijos teismo sprendimas, kuriuo savivaldybė įpareigota leisti eitynes Gedimino prospektu. Šis teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA