Kauno vicemeras kreipiasi į generalinę prokuratūrą, bandys pažaboti namų administratorių savivalę | Kas vyksta Kaune

Kauno vicemeras kreipiasi į generalinę prokuratūrą, bandys pažaboti namų administratorių savivalę

Archyvo nuotr.

Vicemeras Stanislovas Buškevičius prašo generalinio prokuroro ginti viešąjį interesą dėl neteisėtai pakeltų įkainių gyventojams.

Balandžio 18 d. Kauno miesto savivaldybės Taryba patvirtino Kauno miesto daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo objektų maksimalių administravimo mokesčio tarifų apskaičiavimo tvarkos aprašą.

Tačiau kaip teigia S.Buškevičius, daugiabučius namus Aleksoto, Centro, Dainavos, Eigulių, Gričiupio, Šančių, Šilainių, Žaliakalnio seniūnijose prižiūrintys administratoriai UAB ,,Būsto valda”, UAB „Žaidas”, AB „City Service”, UAB Namų priežiūros centras, UAB „Nemuno būstas“ nuo liepos 1 d. pradėjo taikyti padidintus administravimo mokesčius.

AB „City Service“ ir jo įmonių grupei priklausančių trijų bendrovių UAB „Žaidas” UAB Namų priežiūros centras, UAB „Nemuno būstas“ teikiančių administravimo paslaugas Kauno mieste prižiūrimas plotas sudaro apie 1,389 mln. kv. m. Padidinus kv. m. įkainį apie 10 ct. gyventojams galimai neteisėtai buvo paskaičiuota apie 138 tūkst. litų mėnesinių įmokų.

UAB ,,Būsto valda” prižiūrimas plotas sudaro apie 1,189 mln. kv. m. Padidinus kv. m. įkainį apie 10 ct. gyventojams galimai neteisėtai buvo paskaičiuota apie 118 tūkst. litų mėnesinių įmokų.

Siekdami apginti Kauno miesto daugiabučių gyvenamųjų namų butų ir kitų patalpų savininkų interesus, prašome nustatyti ar nebuvo pažeisti visuomenės interesai dėl to kad UAB ,,Būsto valda”, UAB „Žaidas”, AB „City Service”, UAB Namų priežiūros centras, UAB „Nemuno būstas“ veikia nesivadovaudami Lietuvos Respublikos teisės aktais bei Savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintais norminiais dokumentais. Nustačius viešojo intereso pažeidimą, prašome imtis atitinkamų teisinių priemonių, rašoma generaliniam prokurorui adresuotame laiške.

Ar prokuratūra imsis ginti viešąjį interesą ir pažabos Kaune veikiančius daugiabučių namų administratorius, parodys laikas, dabar gyventojams belieka susitaikyti su padidintais tarifais ir tikėtis, kad prokurorai išsiaškins šią istoriją greitai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA