Panemunėje ir Šančiuose naktį įsigyti alkoholio bus sudėtinga | Kas vyksta Kaune

Panemunėje ir Šančiuose naktį įsigyti alkoholio bus sudėtinga

Legalaus alkoholio naktinė prekyba Kauno tarybos narius domina ne mažiau nei bobutės, prekiaujančios „kaukoliniu”. Tokią nuomonę buvo galima susidaryti, kai paskutiniame tarybos posėdyje prieš vasaros atostogas buvo svarstoma, ar apriboti alkoholinių gėrimų prekybą nakties metu keliuose baruose.

Kauno miesto taryba pritarė dar dviejų legalių naktinių alkoholio “taškų” darbo laiką. Nuo šiol stikliuko mėgėjai Šančiuose ir Panemunėje turės ieškotis kitų variantų, jei ugninio gėrimo prireiks Juozapavičiaus pr. ar Vaidoto g.

Politikai pritarė siūlymui apriboti dviejų naktinių barų, priklausančių UAB “Nibrė” prekybos alkoholiu laiką nuo 22 iki 8 val. Minėta įmonė valdo du barus adresais Juozapavičiaus pr. 49 ir Vaidoto g. 141.

Kaip informavo policijos pareigūnai, per 2012-1013 m. Juozapavičiaus pr. buvo užfiksuota 10, Vaidoto g. – 8 pažeidimai.

Šį sprendimą licenzijų skyrius parengė gavęs Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariato pasiūlymus. Policija kontroliuoja, kaip laikomasi alkoholio kontrolės įstatymo ir ar nedaromi pažeidimai, pvz. parduodant alkoholį išsinešimui, ar šalia šių įstaigų daromos nusikalstamos veiklos.

Tarybos narys Artūras Orlauskas teigė, kad neaišku, ar būtent iš šių kavinių išėję asmenys elgėsi nepadoriai, nes Šančiuose ir Panemunėje yra daug taškų, kur galima įsigyti ir nelegalaus alkoholio.

UAB „Nibrė” vadovė Inga Buziliauskienė teigė, kad jie noriai bendradarbiauja su policija ir padeda išsiaiškinti šalia baro įvykstančias nusikalstamas veiklas: „Iš tikrųjų mano barai negamina nusikaltėlių ir mes bendradarbiaujame su policija. Mes neleidžiame savo lankytojų skriausti. Pažeidimų įmonė nėra gavusi, buvo tik kartą nubaustas barmenas. Manau, kad ne vien šie taškai gimdo nusikaltimus. Nenorime turėti kavinėje nusikaltėlių. Norėčiau tikrai dirbti, tai yra mano pragyvenimo šaltinis, stengsimės, kad mūsų aplinkoje būtų kuo mažiau nusikaltimų”.

Panemunės policijos komisariato viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Alvydas Vaina teigė, kad daug nusikalstamų veiklų užfiksuojama būtent prie šių barų: „Ar mes norime, kad mieste daugėtų nusikaltimų ir nužudymų? Du iš jų susiję su šiomis veikiančiomis naktinėmis įstaigomis. Visi nusiklatimai yra susiję, nes tie lankytojai lankėsi tuose baruose, konfliktavo, vėliau konfliktas persikėlė į gatvę, ten ir buvo įvykdyti nusikaltimai. Prie kitų aptarnaujamoje teritorijoje veikiančių barų nusikaltimų neužfiksuota”.

Tarybos narys Aušrys Kriščiūnas nusistebėjo, kad patriotines dienos metu vykstančias vasario 16-osios eitynes Kaune saugojo šimtai policijos pareigūnų, o kažkokių landynių sukontroliuoti nesugebame”.

Meras Andrius Kupčinskas sakė, kad savivaldybė turėtų turėti teisę apriboti alkoholinių gėrimų pardavimą visoje savivaldybės teritorijoje, tuomet nereikėtų spręsti po vieną įmonę: „Tegul žmonės važiuoja į Kauno rajoną, ten ir geria”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA