Medikai dar kartą paskelbė, kad jie nekalti dėl Drėzų kūdikio mirties | Kas vyksta Kaune

Medikai dar kartą paskelbė, kad jie nekalti dėl Drėzų kūdikio mirties

Asociatyvi / archyvo nuotr.

Praėjusių metų balandį Kauno klinikinėje ligoninėje mirusio 11 mėnesių D.D. istorijoje dėliojami paskutiniai taškai. Net dvi Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžios institucijos paskelbė ligoninei palankias išvadas – nėra duomenų, kad kūdikis mirė nuo kalio injekcijos, o ligoninės veiksmuose nenustatyta aplaidumo ir personalo kaltės dėl kūdikio mirties, informuoja Kauno klinikinė ligoninė.

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba, išnagrinėjusi E. K. ir U. Drėzų skundą, liepos 2 d. paskelbė ataskaitą ir sprendimą, iš kurių matyti, kad 2012 m. balandžio 6 d. kūdikis mirė ne dėl Kauno klinikinės ligoninės medikų kaltės.

Tarnybos teigimu, kūdikio diagnostikos ir gydymo veiksmai atitiko vaiko sveikatos būklę ir ligą, o jam suteikta medicininė pagalba buvo tinkama ir rūpestinga.

Liepos 4 d. ligoninei palankias išvadas paskelbė ir Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisija, į kurią Drėzai kreipėsi, prašydami 3,5 mln. Lt žalos atlyginimo.

Būtent ši komisija turi išimtinę pareigą nustatyti, ar paciento sveikatai buvo padaryta žala bei spręsti dėl žalos atlyginimo dyžio.

Komisija, išnagrinėjusi visus gautus dokumentus ir įrodymus, apklaususi įvairius ekspertus, Drėzų skundą atmetė kaip nepagrįstą.

Pabrėžtina, kad institucijoms savo išvadas pateikė Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesoriai ir mokslininkai (kurie vieninteliai šalyje rengia teismo medicinos ekspertus), Vilniaus universiteto Santariškių klinikų vaikų ligoninės docentai ir kiti aukščiausios kvalifikacijos specialistai.

Nepaisant Kauno klinikinei ligoninei palankaus sprendimo, jos atstovai po Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisijos posėdžio, E. Drėzui dar kartą pasiūlė susitikti su ligoninės specialistais ir pasikalbėti apie jų šeimą palietusią nelaimę, tačiau šio susitikimo vėl buvo atsisakyta.

Prieš tai ligoninė irgi siūlė E. Drėzui kelis kartus susitikti, bet susitikti būdavo atsisakoma.

Nuo pat 2012 metų lapkričio, kai Kauno klinikinei ligoninei pradėjo vadovauti Gediminas Abeciūnas, jis dėjo dideles pastangas, kad šis ligos atvejis būtų kaip įmanoma išsamiau ir objektyviau išnagrinėtas.

Ligoninė ne vieną kartą apgailestavo dėl šio atvejo baigties, bet žinodama visas faktines aplinkybes, išsiaiškino, kad kūdikis mirė tikrai ne dėl ligoninės aplaidumo ar personalo kaltės. Priešingai, kūdikiu buvo maksimaliai pasirūpinta, o medikai, gydydami pacientą D.D., padarė viską, ką galėjo tokiomis aplinkybėmis atlikti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA