Originali kaunietės idėja virto pramogų viešbučiu vaikams | Kas vyksta Kaune

Originali kaunietės idėja virto pramogų viešbučiu vaikams

Pasakų kūrėja, kaunietė Kristina Bartnikienė, kartu su draugu netoli nuo Kauno, Kaišiadorių rajone įrengusi sodybą, iš pradžių nė nenumanė, kuo virs jos noras užsiimti kaimo turizmu. Idėja išgryninta tik prieš kelis mėnesius, todėl yra visai nauja, bet jau sulaukusi sėkmės. Sodyboje, pavadintoje „Pašulių pilaitė”, tiek šią vasarą, tiek kitais metų laikais, ilsėsis ne suaugusieji, o tik vaikai.

K. Bartnikienė yra viena iš trijų specialistų, Pašulių gyvenvietėje rengianti kūrybines ir aktyvias stovyklas vaikams. „Stengiamės prisiderinti prie kiekvieno vaiko. Tiek maisto, tiek užsiėmimų prasme”, – sakė pašnekovė.

Sodyboje, kuriai priklauso 2 hektarų ploto teritorija, vienu metu stovyklauti gali iki 20 vaikų. „Pašulių pilaitė” jiems primena namus, todėl daugelis lieka atostogauti antrą, trečią ar net ketvirtą savaitę.

„Vieną savaitę susirinko labai sportiški vaikai, tai didžiąją dienos dalį žaidėme tinklinį, krepšinį, futbolą, kvadratą. Kitą savaitę vaikai mieliau piešė, o ši savaitė išsiskiria noru maudytis baseine ir verti karoliukus”, – su šypsena pasakojo K. Bartnikienė.

Visas reikiamas priemones vaikams parūpina stovyklos organizatoriai. Jei oras geras, stovyklautojai kuria lauke, ant pievos. Jei ne, jie renkasi į pirmame aukšte esančias kūrybines dirbtuvėles, kur gausu molio, pieštukų, popieriaus ir kito kūrybinio „rekvizito”.

Pirmame aukšte taip pat yra mergaičių kambariai, kuriuose kaba rožinės lempos, o sienos dekoruotos piešiniais. Ypatingas jaunųjų damų apartamentų atributas – drabužinė. Antrame aukšte yra poilsio erdvė ir kiti miegui skirti kambariai. Lovas „Pašulių pilaitės” įkūrėjai vaikams pagamino specialias – kadangi daug tėvelių perspėjo, jog mažieji gali iš jų iškristi, buvo sukurtos neaukštos miegamosios vietos.

Kol kas trečias sodybos aukštas įrenginėjamas. 400 kvadratinių metrų plote bus įkurta daugiau miegamųjų ir bendra pasibuvimų erdvė su židiniu.

„Pašulių pilaitės” teritorijoje yra ir pavėsinė, teatro namelis, baseinas, diskoteka. Vaikus itin žavi galimybė nueiti iki daržo ar sodo ir nusiskinti tuo metu derančių gėrybių.

„Žalumynus užsiauginame patys”, – sakė K. Bartnikienė.

Vaikai valgo penkis kartus per dieną. Pirmąją stovyklos popietę išsiaiškinama, kas kokius valgius mėgsta ir kas kam alergiškas.

„Buvo, kad šaltibarščius iš visos grupės temėgo trys vaikai. Tai jų tą savaitę negaminome”, – sakė pašnekovė.

Anot jos, prisiderinti prie individualių stovyklautojų poreikių įmanoma. Pavyzdžiui, išvirus dviejų rūšių košę pagardus leisti pasirinkti patiems – kas nori patiekalą gardina cinamonu, cukrumi ar druska, o kas nori pasiima sviesto.

„Ruošdami sumuštinius jų pagaminame skirtingų rūšių – tik su sūriu, tik su dešra, su sūriu ir dešra, karštus. Vaikai gali išsirinkti, kas jiems patinka”, – sakė K. Bartnikienė.

„Pašulių pilaitėje” auga šuniukas, kačiukas ir vėžlys. Stovyklautojai jais noriai rūpinasi ir lepina. Didysis pilaitės saugotojas iš voljero yra paleidžiamas naktį. Vilkšunis laksto laisvai po teritoriją ir ją saugo nuo pašalinių. Į stovyklą galima patekti tik pro automatinius vartus, kurie įprastą dieną uždaryti.

„Stovyklas rengsime per mokyklines atostogas ištisus metus, o savaitgalį „Pašulių pilaitė” veiks kaip vaikų viešbutis”, – sakė K. Bartnikienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA