Dizainerė A. Bunikienė: „Pusgaminiams sakau kategorišką „ne” | Kas vyksta Kaune

Dizainerė A. Bunikienė: „Pusgaminiams sakau kategorišką „ne”

Dizainerė Audronė Bunikienė sako pusgaminiams sakanti kategorišką „ne” ir valgį visuomet gaminanti pati. „Geriau jau sausą duoną nei pusgaminius valgyti”, – sako žinoma kūrėja, ketvirtadienio vakarą savo namuose surengusi pyrago su rabarbarais degustaciją artimiausiems draugams.

Kepinio receptą ji jau žino seniai ir mielai juo dalinasi. Pirmiausia į indą A. Bunikienė įmuša šešis kiaušinius ir juos sumaišo su dviem stiklinėmis cukraus bei dviem pakeliais vanilinio cukraus. Tuomet į masę įpilama alyvuogių aliejaus bei viskas gerai išmaišoma. Paskutiniai ingridientai – dvi stiklinės miltų bei vienas šaukštelis kepimo miltelių. Į kepimo indą įtiesiamas sviestinis popierius. Pirmasis sluoksis – rabarbarų. Jis „užklojamas” paruošta mase. Tuomet vėl sudedami smulkiai supjaustyti rabarbarai. Kepama 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

„Pyragą galima lengvai ir greitai pagaminti. Jis kiek rūgštokas, bet būtent tai jame man ir patinka”, – sako A. Bunikienė.

Dizainerė rabarbarų savo puoselėjame sodelyje neaugina, o perka netoliese esančiame Žaliakalnio turguje.

„Va, rudenį kieme uždera obuoliai. Tuomet kepinius ruošiu iš jų”, – tvirtino dizainerė.

27 – erius metus nuosavame name gyvenanti A. Bunikienė ne tik mielai triūsia virtuvėje, o pati prižiūri augalus, pasodintus kieme.

„Auginame obuolius, vynuoges, riešutus, bet grožiu, kurį mums suteikia gamta, pasidžiaugiame retai. Būtent todėl stengiuosi kuo dažniau pas save pakviesti artimus žmones tam, kad galėtume gyvai pabendrauti”, – sakė A. Bunikienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA