Mažylių svajonių pilims – sutvarkyta ir švaraus smėlio pilna dėžė | Kas vyksta Kaune

Mažylių svajonių pilims – sutvarkyta ir švaraus smėlio pilna dėžė

Fondo narių nuotr.

Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondo nariai vakar po darbų entuziastingai ėmėsi tvarkyti vaikų žaidimų aikštelę Kalniečių mikrorajone, ties Lukšio g. 62-uoju namu. „Aikštelė jau senokai nuniokota ir praktiškai buvo nebenaudojama, – teigia fondo įkūrėjas Gintautas Labanauskas, – o norisi, kad mažyliai turėtų kur išlieti savo energiją ir saugiai pažaisti.“

Savo iniciatyva susirinkę fondo nariai, padedami keleto namo gyventojų, sutvarkė aikštelėje esančias trejas sūpynes, pakeitė arba uždėjo naujas medines ir metalines dalis, pakabino naujas sūpuokles, nuvalė rūdis ir perdažė. Mamoms ir močiutėms, prižiūrinčioms žaidžiančius mažuosius, suremontuotas suolelis: uždėta ir nudažyta nauja medinė dalis. Dėmesio sulaukė gausiai žolėmis apžėlusi ir, anot kiemo gyventojų, tinkama tik naminiams gyvulėliams atlikti gamtinius reikalus, smėlio dėžė. Išravėtos žolės, iškastas senas smėlis, netrukus dėžė bus pripildyta naujo ir švaraus smėliuko. „Pati turiu mažylį, – šypsosi viena iš fondo steigėjų Vytautė Senkovienė, – todėl žinau, kaip vaikams smagu kapstytis smėlio dėžėse“.

„Deja, mieste tokių užleistų vietų dar pakankamai daug, – teigia G. Labanauskas, – visų jų patys vieni nepajėgsime sutvarkyti, bet smagu, kad mūsų iniciatyvą visuomet palaiko vietos gyventojai.“ Anot fondo įkūrėjo, miesto valdžia dar žiemą dievagojosi sutvarkyti apgailėtinai atrodančias ir vaikų saugumui grėsmę keliančias žaidimų aikšteles, bet ši iniciatyva, kaip ir daugelis kitų, „atgulė“ į stalčius ir lauks savo eilės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA