S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo prieglobstyje įsikūrusi geriausių lakūnų kalvė | Kas vyksta Kaune

S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo prieglobstyje įsikūrusi geriausių lakūnų kalvė

Archyvo nuotr.

Kaunas garsėja ne tik savo krepšinio komanda, didžiausia arena Lietuvoje, moderniausiu baseinu, bet ir savo aviatoriais. Aleksote įsikūręs S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas savo tautai pagimdė ne vieną lakūną, pažymėjusį Lietuvą pasaulio žemėlapyje.

Aerodrome veikia virš 30 aviacinių organizacijų: pilotų mokyklos, parasparnininkų, oreivių, aviamodelistų klubai, akrobatinio skraidymo mokyklos. Dalis organizacijų yra tarptautinių aviacinių organizacijų padaliniai Baltijos šalyse. Šioje vietoje treniruojasi ir pasirodymams bei varžyboms ruošiasi geriausi šalies lakūnai. Aerodromas įtrauktas į labiausiai rekomenduojamų aplankyti vietų Europoje dešimtuką, kiekvienais metais jame fiksuojama daugiau nei 25 000 bendrosios aviacijos skrydžių.

Bene seniausia aerodrome įsikūrusi aviacinė organizacija – Kauno aeroklubas, kurio prieglobstyje treniruojasi pilotažinių lėktuvų JAK komanda pavadinimu „Grupė 50″. Grupėje sparnas į sparną pasirodymus atlieka trys akrobatiniai lėktuvai.

„Skrendant grupėje kiekvienas vairalazdės nuokrypis gali būti lemtingas visai grupei, todėl itin svarbu per metus nugludinti įgūdžiai, ideali veiksmų sinchronizacija ir besąlygiškas pasitikėjimas komandos nariais”, -pasakojo grupės vedantysis pilotas Antanas Marčiukaitis.

Kauno aeroklubo pilotažinių lėktuvų grupė dalyvauja įvairių šalių aviacijos ir kitose šventėse. Atlikti parodomąsias programas kviečiasi kaimyninių ir tolimesnių šalių švenčių organizatoriai. Anot A. Marčiukaičio, tolimiausia vieta, kurioje teko atlikti pasirodymus, buvo Pietų Korėja.

„Pietų Korėjoje vykusioje aviacijos šventėje 2011 m. pasirodymus teko atlikti penkias dienas iš eilės, per dieną atliekant po du parodomuosius skrydžius. Tai pareikalavo daug ištvermės, tačiau smagu, kad susilaukėme šilto žiūrovų ir organizatorių priėmimo”, – teigė A. Marčiukaitis.

Kauno aeroklubo pilotažininkų komandos „Grupė 50″ pasirodymą bus galima išvysti liepos 20 dieną S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyksiančioje aviacijos šventėje, skirtoje atminti S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 80-metį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA