Mieste viešėjo Italijos ambasadorius Stefano Taliani de Marchio | Kas vyksta Kaune

Mieste viešėjo Italijos ambasadorius Stefano Taliani de Marchio

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pirmadienį priėmė Italijos ambasadorių Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio.

Italijos ambasadorius pasveikino merą su Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pradžia. Pasak S. Taliani de Marchio, tai – puiki galimybė Kaunui bei Lietuvai pristatyti save visai Europai.

„Iš tiesų Kaunas siekia tapti Europos kultūros sostine 2022 metais, todėl tikimės, jog mūsų siūloma plati kultūrinė programa atkreips europiečių dėmesį”, – sakė A. Kupčinskas.

Susitikimo metu miesto meras prisiminė Europos plaukimo federacijos prezidento italo Paolo Barelli viešnagę, kurios metu buvo kalbama apie galimybę Kaune surengti 2015 metų Europos plaukimo čempionatą. S. Taliani de Marchio su A. Kupčinsku taip pat aptarė jaunimo sporto reikalus bei galimybes tvirtinti partnerystės ryšį.

Didžiausias dėmesys buvo skirtas diskusijai dėl tiesioginių skrydžių tarp Kauno ir Milano atnaujinimo būtinybės. Anot A. Kupčinsko, šis maršrutas buvo pakankamai populiarus. Italijos ambasadorius Lietuvoje pažadėjo visokeriopą pagalbą tarpininkaujant su pigių skrydžių bendrovėmis dėl minėto maršruto atnaujinimo.

„Iš tiesų šis maršrutas pagerintų ir sustiprintų verslo ryšius, skatintų turizmą ir duotų abipusės naudos. Gaila, jog oro linijų vykdoma politika trukdo glaudesniam miestų bendradarbiavimui”, – tvirtino S. Taliani de Marchio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA