L. Adomaitis: LJD įrodė, kad galime didžiuotis savo jaunąja karta | Kas vyksta Kaune

L. Adomaitis: LJD įrodė, kad galime didžiuotis savo jaunąja karta

 Ką tik praūžus Lietuvos Jaunimo Dienų renginiams Kaune, misijas atliekantys ir tarnystės paslaptis skleidžiantis jaunimas apjungė pajėgas su Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondu. Kelias dienas jaunimo grupės lankėsi Kauno Vaiko Raidos Klinikos „Lopšelyje“, kuriame auga tėvų globos netekę kūdikiai. Savanoriai drauge su Linu nuvežė vaikams įvairiausių lauktuvių, džiaugėsi galėdami pabendrauti su mažaisiais broliukais ir sesutėmis.

Linas prisipažįsta, kad daug svarbių gyvenime dalykų nutinka visai to neplanuojant ir nesitikint. Prieš kelias dienas dainininkas dalyvavo LJD atidarymo šventėje ir prie jo priėjęs misionierius pasiūlė apjungti jėgas bei padėti likimo atšiaurumą patyrusiems vaikams. „Papasakojęs misionieriui Gediminui apie mūsų įkurto labdaros ir paramos fondo veiklą supratau, kad šio galingo renginio ir viso šaunaus jaunimo tikslai muša įvarčius ta pačia kryptimi. Kitą dieną jau sulaukiau būrio savanorių, kurie nuvežė ir padovanojo dalelę savęs Kauno kūdikių namų gyventojams,“ – pasakoja Linas.

Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondo misija – remti saugios ir kūrybiškos aplinkos kūrimą tiems vaikams, kurie dėl įvairiausių priežasčių liko be tėvų. Todėl, anot muzikanto, svarbiausia, ką gali padaryti Lietuvos žmonės – tai duoti savo meilę, rūpestį ir dalelę tėviškų jausmų. „Aplankant mažuosius draugus nuolat įsitikiname, kad materialūs dalykai jiems nėra tiek svarbūs, kaip elementariausias paėmimas ant rankų, pašnekinimas, šypsena. Žaislus jie meta į šoną ir tiesdami rankas į viršų sako „noriu opa-pa“. Jiems labai labai reikia artumos, – sako Linas Adomaitis.

Katalikiškas jaunimas sieks, kad tai nebūtų vienkartinė akcija, kurią galima vykdyti tik per Lietuvos Jaunimo Dienas, tačiau bent kartą į savaitę jie ketina aplankyti Lietuvoje esančius kūdikių namus. „Mūsų tikslas buvo nuvežti šilumą ir meilę mažutėliams, tačiau patys iš jų gavome su kaupu atgal. Jų akyse mes pamatėme šių metų Lietuvos Jaunimo Dienų šūkį – „Jus aš draugais vadinu“. Taip, jie yra mūsų mažieji draugai, jie yra mūsų ateitis, todėl rūpintis jų raida yra ypač svarbu, – sako tarnystę atliekantis Gediminas.

Kauno Vaiko Raidos Klinikos„Lopšelis“ darbuotojos prisipažįsta, kad vaikučius lankančių žmonių labai nedaug ir toks jaunimo geranoriškumas bei aktyvumas leidžia suprasti, kad Lietuvoje bręsta dorų ir tikinčių žmonių karta. Moterys pabrėžia, kad augti institucijoje nėra geriausia terpė, o visi kūdikių namų vaikučių poreikiai yra lygiai tokie pat kaip ir augančių šeimose. „Todėl svarbiausia, kad žmonės nebijotų minties apie įsivaikinimą, ir mažutėliai kuo mažiau laiko praleistų institucinėje aplinkoje. Be abejo, dėkojame Lino Adomaičio fondui, kurio veiklos rezultatai palengvina gyvenimą čia, tačiau svarbiausias dalykas – tėviška ir motiniška meilė,“ – sako „Lopšelio“ auklėtojos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA