Kauno architektai išlydėti į profesinę šventę | Kas vyksta Kaune

Kauno architektai išlydėti į profesinę šventę

Liepos 1-ąją minima Tarptautinė architektų diena. Pirmadienį Kauno architektų bendruomenė buvo išlydėta į Marijampolę, kur vyks šventė, skirta Tarptautinei architektų dienai. Lietuvoje ši šventė, kurios pradininkai yra kauniečiai, rengiama jau 19 metų.

Prie Kauno pilies susirinkusius miesto architektus į Marijampolėje vyksiančią šventę išlydėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas. Savo ruožtu Kauno architektai pabrėžė artėjančio Kauno architektūros festivalio (KAFe 2013) svarbą.

Rudenį prasidėsiantis festivalis sieks tapti reguliariu, kas dvejus metus vykstančiu, švietėjišku tarptautiniu architektūros įvykiu. Šių metų festivalio tema – „Miesto centrinė dalis bei jos ryšys su upėmis”. Pasak architektų bendruomenės atstovų, KAFe 2013 praturtins miestą svarbiu kultūriniu renginiu, o Lietuva ir Kaunas taps labiau atpažįstami Europos kontekste.

Miesto meras taip pat išreiškė viltį, jog 2018 metais vasario 16 d., kai bus švenčiamas Lietuvos valstybės šimtmetis, Kaunas jau turės Kongresų, konferencijų ir koncertų rūmus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA