Vilijampolės kiemo futbolo lygoje kiekvieną savaitę renkamas vartininkas ir pendelių karalius | Kas vyksta Kaune

Vilijampolės kiemo futbolo lygoje kiekvieną savaitę renkamas vartininkas ir pendelių karalius

F.B.K. Kaunas / archyvo nuotr.

Kaune turime žmonių, kurie rūpinasi, kad jų rajono vaikai turėtų aktyvios veiklos. Taip prieš kelis metus iniciatyviems tėveliams gimė idėja kiekvieną ketvirtadienį Vilijampolės vaikams rengti kiemo futbolo turnyrus, kurie sutraukia didelį būrį jaunųjų sportininkų.

Algirdas Tamošiūnas, ketvirtadienio futbolo turnyrų treneris, kuris su kitų tėvų vaikais S.Lozoraičio mokyklos stadionui nupirko vartų tinklus, kad vaikai nesėdėtų prie kompiuterių, treniruoja jaunuosius futbolininkus, po kiekvienų varžybų apdovanoja pereinamuoju prizu – nugalėtojų taurėmis.

„Su tėvais susimetėm pinigėlių, taures nupirkom. Kas laimi, pasiima didelę taurę, išrenkam geriausią dienos vartininką, apdovanojam pendelių karalių”, sakė treneris.

Tėveliai, besirūpinantys vaikų aktyviu laisvalaikiu, prisideda ir prie aikštės tvarkymo. „Vienas tėvas prižiūri stadioną, pjauna žolę. Stengiamės, kad stadionas gyvuotų, kad vaikai lakstytų”, teigė Algirdas.

Į ketvirtadienio varžybas, priklausomai nuo oro, susirenka ir pusšimtis vaikų, tarp jų būna ir mergaičių, kurios taip pat noriai dalyvauja vietos futbolo kovose.

Ką gali žinoti, galbūt šiame Vilijampolės mokyklos stadione bus išugdytas ne vienas pajėgus Lietuvos futbolininkas, kuris vietoj to, kad leistų laiką prie televizoriaus ar kompiuterio, kiekvieną ketvirtadienį tobulina savo sportininius įgūdžius ir su bendraamžiais smagiai leidžia laiką?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA