Kauniečių nosys fiksuoja nemalonų kvapą (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kauniečių nosys fiksuoja nemalonų kvapą (atnaujinta)

Linas Hermanas: „Šiandien, kai išlipau iš autobuso prie K. Donelaičio gatvėje esančio viešbučio, pajutau nosį sukantį šunų – kačių maisto kvapą. Oras nepakeliamai karštas, o jausmas lyg galvą būtum įkišęs į kokį ne itin kokybiško kačių maisto maišą …

Laisvės alėjoje prie fontano taip pat kartais atpučia to nemielo kvapo. Teritorijoje nuo „Kauno“ viešbučio Laisvės alėjoje iki Vytauto prospekto (kur baigiasi Laisvės alėja) protarpiais vėjas atneša šį nepakeliamą dvoką. Ypač nemalonu kai karštas oras. Pats stipriausias šio kvapo koncentratas – prie Žalgirio Arenos ir Nemuno saloje. Beveik pačiame miesto centre įsikūręs „savų milijonierių“ kačių maisto verslo kvapas kauniečiams atrodo pakenčiamas, nes žino, kad kitoje pusėje Nemuno salos gaminami miltai jų stalui ir jų katytėms bei šuniukams taip reikalingas maistas. Įdomu kaip jaučiasi miesto svečiai, kurie raukdami nosis net nesuvokia iš kurios pusės ir kas taip baisiai dvokia pačiose reprezentatyviausiose Kauno Centro vietose. Jei jau Kauno verslininkai ignoruoja Kauno gyventojų gerą savijautą, tai tegu pasirūpina nors karštą vasarą atvykusiais turistais.

Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus pavaduotoja Inga Šinickienė: „Kvapas tiriamas pagal patvirtintas higienos normas ir taisykles. Pirmiausia, turime gauti asmens skundą su išsamiai ir detaliai nurodytais duomenimis – kur kvapas jaučiamas, kokiu laiku, iš kur gali sklisti. Tiriama tais atvejais, kai kvapas sklinda iš stacionarių ūkio subjektų ir yra jaučiamas gyvenamojoje aplinkoje. Jei gaunami visi reikiami duomenys iš pareiškėjo, tuomet sudaroma komisija iš skirtingų institucijų atstovų. Pirmame etape yra vertinamos ūkio subjekto (įmonės, gamyklos) patalpos, technologinis procesas. Dažniausiai skundų nagrinėjimą baigiame antrame etape, nes nustatome, kas yra negerai ir perduodame atitinkamoms tarnyboms. Trečiasis etapas vyksta tuomet kai pirmųjų dviejų metu nieko neįmanoma nustatyti. Jo metu matuojamos cheminės medžiagos. Krtais pasitelkiamas ir ketvirtas etapas – kvapo koncentracijos tyrimas. Šiuo metu inicijuojami kvapo tyrimo tvarkos pakeitimai, nes procedūrą norima paspartinti bei supaprastinti“.

Kauniečiai apie smarvę jau diskutavo vakar „Kas vyksta Kaune” Facebook puslapyje. Diskusiją rasti galite čia.

PAPILDYTA SKAITYTOJO KOMENTARU

Skaitytojas ir Kauno grūdų darbuotojas Simas: Noriu informuoti dėl straipsnio „Kauniečių nosys jaučia nemalonų kvapą”. Esu Kauno Grūdų darbuotojas ir galiu patvirtinti, kad nuo gamyklos negali sklisti joks pašalinis kvapas, panašus į šunų ėdalą ar dar kokį, nes visa produkcijos gamyba nukelta į Alytaus filialą. Kauno Grūduose šiuo metu gaminami miltai, bekvapis kombikormas, fasuojamos trašos ir laikomi pesticidai. Visa gamyba apsaugota ISO aukščiausiais standartais, tad jei kam kas smirda turėtų apsilankyti pas gydytoją. Nesmagus kvapas ateina nuo Ragučio ir nuo Kauno alaus laikomo raugo. O jei vėl kam smirdės nuo Kauno Grūdų, galiu suorganizuoti eksursiją po įmonę, manau tada pakeis nuomonę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA