Vegetarai į Kauno areštinę neužklysta | Kas vyksta Kaune

Vegetarai į Kauno areštinę neužklysta

Archyvo nuotr.

Kauno areštinė yra bene moderniausia Lietuvoje. Tą šiandien patvirtino Lietuvos policijos departamento atstovai, lankęsi prieš prieš ketverius metus naujai pastatytame, sulaikytiesiems ir nuteistiesiems skirtame pastate.

Atverti areštinės duris žiniasklaidos atstovams nutarta norint paneigti nuomonę, kad sulaikytųjų ir nuteistųjų gyvenimo sąlygos yra ne itin tinkamos.

„Kai kurių Lietuvos areštinių darbuotojų darbo sąlygos yra gerokai prastesnės nei kamerose laikomų asmenų”, − kalbėjo Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Saulius Gagas.

Kauno areštinėje yra 60 vietų. Tačiau vidutiniškai kasdien jų būna užimta tik pusė. Sulaikytieji ir nuteistieji areštinėje laikomi iki dviejų savaičių. Jiems skiriamas trijų kartų per dieną maitinimas. Meniu sudaromas atsižvelgiant į produktų kaloringumą. Saugomi areštinėje kasdien gauna vis kitokį maistą, o meniu sudaromas mėnesiui į priekį. Pasak laikinosios Kauno areštinės ir konvojaus skyriaus vadovės Aušros Narakienės, iki šiol dar nepasitaikė nė vieno asmens, kuris nepageidautų maitintis mėsa ar kitais vegetarizmo principų neatitinkančiais patiekalais. „Vegetarų pas mus nebuvo”, − tvirtino A. Narakienė.

Per dieną areštinėje būnantiesiems maitinti skiriami 8 litai. Už šią sumą gaminamos sriubos, košės, troškiniai.

Kauno areštinėje yra koplyčia, keli pasivaikščioti ir pasimankštinti skirti kiemeliai. Prašantiesiems yra atnešama knygų, o narkomamams duodami jiems priklausomybės ligų specialistų skirti vaistai.

Kauno apskrityje yra dvi areštinės − Kaune ir Kėdainiuose. Iš viso Lietuvoje yra 25 areštinės, tačiau tik mažiau nei pusė jų atitinka visus reikalavimus. Pavyzdžiui, Kauno areštinėje patalpos ventiliuojamos, kamerose yra šildomos grindys.

Iki 2008 metų Lietuvoje buvo 46 areštinės, tačiau vykdant jų optimizavimo programą beveik pusė jų uždaryta. Likusios, įvertinant turimas lėšas, rekonstruotos. Šiuo metu iš 1110 vietų yra likusios 850.

Vilniuje ir Šiauliuose bus pastatytos naujos areštinės. Sostinėje bus didžiausia šalyje.

Kasmet Lietuvos areštinėse apsilanko 35 − 36 tūkst. asmenų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA