Gintarei Volungevičiūtei-Scheidt – geriausios Lietuvos buriuotojos apdovanojimas | Kas vyksta Kaune

Gintarei Volungevičiūtei-Scheidt – geriausios Lietuvos buriuotojos apdovanojimas

Į Kauną trumpam sugrįžusi buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt sulaukė išskirtinio sutikimo ir apdovanojimo. Kauno mero kabinete, įvertinus 2009-2012 metų sporto pasiekimus, jai įteiktas geriausios šalies buriuotojos apdovanojimas. Jį Gintarė gavo iš Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidento Naglio Nasvyčio rankų.

„Dar pradedant sezoną žinojome, kad Gintarė laimėjo šiuos rinkimus. Tačiau iki šiol ji negalėjo atsiimti prizo” – tikino LBS prezidentas. Dar vienas apdovanojimas teko Kauno merui, už pagalbą buriuotojams. Tikimasi kad taip bus ir toliau, mat Lietuva buriavimo sporte pelnė tarptautinį pripažinimą ir pirmą kartą šiais metais buvo pakviesta organizuoti Europos taurės „Laser“ jachtų klasės varžybas. Kol kas sprendžiama, kuriais metais – 2014-aisiais ar 2015-aisiais – Lietuvoje bus rengiamos šios prestižinės buriamo varžybos. Tikimasi, kad jos vyks Kaune. Tarp realių pretendentų dar minima Nida.

„Mes be Gintarės to pasiekę nebūtume“, – sakė apie pirmąją Lietuvoje olimpinį medalį iškovojusią buriuotoją Kauno savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.

N. Nasvyčio teigimu, Europos taurės varžybose įprastai dalyvauja apie 200 pajėgiausių sportininkų.Pati Gintarė teigia apie sugrįžimą į sportą dar nemąstanti. Kovo pabaigoje ji susilaukė 2 sūnaus, tad dabar pasak sportininkės jai svarbiausia šeima.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA