KTU išleidžia 90-ąją absolventų laidą | Kas vyksta Kaune

KTU išleidžia 90-ąją absolventų laidą

Birželio 21 d. 10 val. KTU III rūmuose (Laisvės al. 13, Kaunas) bus įteikti diplomai geriausiems Kauno technologijos universiteto absolventams. Tarp jų – verslininkai, sportininkai ir jauni išradėjai.

Jubiliejinė – 90-oji – KTU absolventų laida – tai beveik 3 tūkstančiai (2889) absolventų: 1972 bakalaurai ir 849 magistrai. Iš jų 171 gaus diplomus su pagyrimu. Net 7 diplomus su pagyrimu šiemet gaus vyresni negu 40 metų amžiaus absolventai.

Kaip teigė KTU rektorius prof. Petras Baršauskas, šie jauni žmonės turi drąsos, laisvą mąstymą ir aiškiai žino, ko siekia. „Daugybė KTU absolventų jau įrodė, kad gali būti sėkmės istorijų kūrėjais. Tikiu, kad apie jubiliejinius diplomantus dar išgirsime ir Lietuvoje, ir pasaulyje“, – sakė rektorius prof. Petras Baršauskas.

KTU – tramplinas į geriausius pasaulio universitetus

Šių metų jubiliejinėje ceremonijoje diplomus gaus intelektualaus televizijos žaidimo „Lyderiai“ dalyviai. Tai Socialinių mokslų fakulteto bakalauras Kęstutis Janulis, Cheminės technologijos fakulteto bakalaurės Ieva Petrikytė ir Rasa Laurinavičiūtė, magistras Artiom Magomedov, Ekonomikos ir vadybos fakulteto magistras Renatas Jakimavičius.
Fundamentaliųjų mokslų fakulteto absolventas Pijus Kuzma gaus ne tik Kauno technologijos universiteto taikomosios matematikos bakalauro, bet ir Danijos technikos universiteto matematikos ir kompiuterijos mokslų bakalauro diplomus.
To paties fakulteto absolventas Justas Andrijauskas dar gerokai prieš bakalauro gynimą gavo žinią, kad yra priimtas į Kembridžo universitetą.

90-ojoje KTU absolventų laidoje ryški asmenybė ir Panevėžio instituto Vadybos ir administravimo fakulteto bakalauras Tomas Rudys, pripažintas geriausiu 2013 metų Lietuvos barista (kavos ruošimo čempionas).
Mechanikos ir mechatronikos fakultetas diplomus įteiks trims užsienio piliečiams – du bakalauro ir vieną magistro.

Technologijos mokslai vis labiau traukia merginas

Šiemet KTU baigia apylygis merginų ir vaikinų skaičius (atitinkamai 1423 ir 1466). Iš technologinių mokslų Cheminės technologijos fakultete dominuoja dailiosios lyties atstovės – 153, 69 vaikinai. Šiame fakultete daugiausiai (pagal procentus) gaunančiųjų diplomus su pagyrimu iš visų kitų KTU fakultetų absolventų: iš 222 absolventų, 27 – su pagyrimu.

Vis daugiau merginų stoja ir sėkmingai baigia Statybos ir architektūros fakultetą. 2013 m. jis išleidžia 74 absolventes (tarp 194 vaikinų), kurios pranoko vaikinus tarp gavusiųjų diplomus su pagyrimu (5 merginos ir 1 vaikinas).
„Vyriškiausio“ fakulteto vardas jau kelerius metus atitenka Elektros ir valdymo inžinerijos fakultetui (net 95,8 proc. vaikinų), nuo kurio tik šiek tiek atsilieka Telekomunikacijų ir elektronikos (92,6 proc.) bei Mechanikos ir mechatronikos (91,6 proc.) fakultetai. Daugiausiai merginų baigia Socialinių mokslų fakultetą (80,4 proc.).

Profesionalus sportas netrukdo profesinei karjerai

Kauno technologijos universitetas studentams suteikia daug saviraiškos galimybių, ypač išplėtota ir modernizuota sporto bazė, tad nemažai absolventų yra pasiekę aukštų sporto rezultatų.

Panevėžio instituto Technologijų fakulteto automatikos ir valdymo studijų programos absolventas Mindaugas Dubra yra Europos karatė kyokushin čempionato (svorio kategorija iki 65 kg) antros vietos laimėtojas (2009).

Ekonomikos ir vadybos fakulteto magistras Edgaras Stanionis yra geriausias KTU krepšinio rinktinės narys, pripažintas naudingiausiu Lietuvos studentų krepšinio lygos čempionato žaidėju, Pasaulinės studentų universiados prizininkas.

Socialinių mokslų fakulteto magistras Vytautas Skilinskas yra Lietuvos dziudo rinktinės narys, tarptautinių SELL žaidynių nugalėtojas (aukso medalis), daugkartinis Lietuvos ir Lietuvos studentų čempionatų nugalėtojas ir prizininkas.

Nuolatinis darbas randamas dar studijuojant

Gausiausias absolventų laidas KTU išleidžia Ekonomikos ir vadybos (555 absolventai) ir Socialinių mokslų (535 absolventai) fakultetai. Į atsigaunančią statybų rinką įsilies 268 KTU Statybos ir architektūros fakulteto absolventai, o į labai perspektyvią su chemija susijusią sritį (maisto mokslas, taikomoji chemija ir kt.) įsilies 222 Cheminės technologijos fakulteto absolventai, iš kurių net 27 studijas baigė su pagyrimu.

Nedaug atsilieka ir Informatikos fakultetas, kurio beveik visi 215 absolventų (iš jų 14 su pagyrimu) jau užsitikrinę tolesnę karjerą ir turi perspektyvius nuolatinius darbus. Mechanikos ir mechatronikos fakulteto absolventai, kurių šiemet 214 (10 iš jų su pagyrimu), taip pat priskiriami prie paklausiausių specialistų.

Vis labiau moderniajai pramonei reikalinga valdymo ir robotikos inžinerija pagausės 190 jaunųjų Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto laida.

Šiemet KTU baigia ir pirmosios naujų studijų programų laidos: Informatikos fakulteto multimedijos technologijos bakalaurai ir Cheminės technologijos fakulteto chemijos inžinerijos, Informatikos fakulteto informacijos ir informacinių technologijų saugos, Ekonomikos ir vadybos fakulteto apskaitos ir audito, finansų, marketingo valdymo, žmonių išteklių vadybos magistrai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA