„Žalgirio” direktorius: nuo kito sezono biudžetą planuosime pagal galimybes (foto) | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio” direktorius: nuo kito sezono biudžetą planuosime pagal galimybes (foto)

„Žalgirio” klubo direktorius Paulius Motiejūnas ketvirtadienį pristatė naujo, nukraujavusios komandos sezono situaciją. Šiuo metu „Žalgirio” bendra skola siekia 21,5 mln. litų, iš kurių 18 mln. – įsiskolinimas žaidėjams.

„Kalbant apie kitą sezoną, norime, kad situacija pasikeistų, nei buvo iki šiol. Nuo kitų metų planuosime biudžetą tokį, kokį galime turėti”. Naują sezoną planuojamas 15 mln. lt biudžetas, 5 mln. lt planuojama surinkti iš bilietų, 5 mln. lt tikimasi iš Kauno savivaldybės, dar 5 mln. lt – iš rėmėjų ir reklamos.

Klubo direktorius užsiminė, kad yra kalbama su treneriu Elias Zouros, kuris gali po pusantrų metų pertraukos sugrįžti treniruoti Kauno komandos. „Vedame derybas su treneriu E. Zouros, dar kitą savaitę, per Jonines turėtume sulaukti jo atsakymo taip arba ne. Jei tai bus ne šis treneris, tai kandidato ieškosime Lietuvoje. Palaukime dvi savaites ir sužinosime, kaip bus”. P. Motiejūnas teigia, kad su treneriu nuolat palaikė kontaktus, komanda buvo patenkinta jo darbu.

„Žalgiris nebus ta komanda, kur žaidėjai gaus didelius pinigus. Norime, kad „Žalgiris” žaidėjams būtų tramplynas, kad galėtų pasireikšti jaunieji sportininkai”, sakė P. Motiejūnas.

Prekyba „Žalgirio” abonementais prasidės liepos 1-7 dieną. Kadangi nebus tų pavardžių, kurie labiausiai traukia žmones, jų kaina vidutiniškai sumažės apie 30%. Abonementai galios į visas Žalgirio namų rungtynes. Žalgirio klubo nariai galės įsigyti juos su dar didesne nuolaida, jų kaina prasidės nuo 75 Lt. Iš klubo nario mokesčių „Žalgirio” vadovybė tikisi surinkti apie 2 mln lt.

P. Motiejūnas komandai kelia tikslus patekti į Eurolygos Top16 etapą, dalyvauti VTB lygos atkrintamose varžybose ir laimėti LKL čempionų žiedus.

Vienas „Žalgirio” klubo narys paklausė, kaip yra dėl Antano Guogos ir jo planų remti komandą? Ar jis sugebės finansuoti tris Lietuvos krepšinio komandas? Kaip jūs žiūrite į norą finansuoti Žalgirį?

Klubo direktorius atsakė, kad jie nežiūri į asmenybes, kas rašosi sutartį, svarbiausia, kad būtų sutartis ir pinigai.

„Su žaidėjais yra sunki situacija, neaišku, kiek naują sezoną jų liks. Mes krepšininkams, net ir turintiems sutartis, atvirai rekomenduojame ieškoti geresnių variantų, nes puikiai suprantame, kad su mūsų biudžetu nesame pajėgūs išlaikyti tokių krepšininkų kaip broliai Lavrinovičiai, Kaukėnas, nors galiojančias sutartis su jais ir turime”, apgailestaudamas sakė P.Motiejūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA