Darbą pradėjusi Centrinė miesto dispečerinė laukia kauniečių skambučių apie avarines situacijas keliuose | Kas vyksta Kaune

Darbą pradėjusi Centrinė miesto dispečerinė laukia kauniečių skambučių apie avarines situacijas keliuose

kaunas.lt nuotr.

Siekiant efektyvesnio avarinių duobių tvarkymo ir avarinių situacijų likvidavimo, nuo šio pirmadienio savo veiklą pradeda centrinė dispečerinė, į kurią bus galima kreiptis visą parą.

Avarinės tarnybos tikslas – operatyviai šalinti atsiradusias kliūtis arba lokalizuoti avarines vietas siekiant užtikrinti saugų eismą ir žmonių saugumą miesto gatvėse, aikštėse ir kituose infrastruktūros objektuose. Avarinės tarnybos paslaugos teikiamos visą parą. Jas teiks bendrovė „Kauno švara”.

Šiame skambučių centre bus registruojamos avarinės situacijos, nutikusios Kauno miesto gatvėse ir viešosiose erdvėse. Per 4 val. nuo skambučio užregistravimo įmonės darbuotojai turės nuvykti į įvykio vietą ir ją lokalizuoti. Tolimesnius sprendimus priims Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyrius.

„Jau nuo šiandien gyventojai gali skambinti vienu nemokamu numeriu 8 800 00 111 ir pranešti apie gatvėse ar kitose viešose erdvėse atsivėrusias avarines duobes, nuverstus kelio ženklus, stulpus ar kitas avarines situacijas. Dispečerė užregistruoja skambutį, kurį dar patikrina „Kauno švaros” darbuotojas, nuvykęs į avarijos vietą automobiliu. Bendrovė „Kauno švara” turi lokalizuoti avarines vietas siekiant užtikrinti saugų eismą ir žmonių saugumą miesto gatvėse, aikštėse ir kituose infrastruktūros objektuose”, – teigė bendrovės „Kauno švara” generalinis direktorius Dalius Tumynas.

„Naujai įkurta centrinė dispečerinė su vienu nemokamu numeriu apims visas Kauno miesto inžinerines komunikacijas. Gyventojai galės skambinti dėl iškilusių problemų, o dispečeriai operatyviai informuos apie tai gatvių apšvietimo, elektros tiekimo, vandens tiekimo ir kitas eksploatuojančias įmones bei požeminių inžinerinių komunikacijų savininkus. Tai labai patogu gyventojams, nes nereikės papildomai ieškoti reikalingų tarnybų telefonų numerių – užteks paskambinti vienu numeriu”, – sakė dispečerinės patalpas apžiūrėjęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA