„Būstų medžioklė“: apie naujus namus Kaune papasakos kaimynai | Kas vyksta Kaune

„Būstų medžioklė“: apie naujus namus Kaune papasakos kaimynai

Užsienio spaudos nuotr.

Daugelyje pasaulio valstybių itin populiaru rengti atvirų durų dienas, kuriose galima aplankyti norimus namus, pakalbėti su pardavimo agentu ir išsirinkti sau tinkamą variantą. Visgi Lietuvoje atvirų durų dienos vis dar žengia pirmuosius žingsnius.

Lietuvoje atvirų durų renginiai rengiami nuolatos. Iš jų didžiausio žmonių susidomėjimo sulaukia mokyklų, universitetų ar didžiausių Lietuvos kompanijų organizuojami susitikimai.

Kitose valstybėse, pavyzdžiui, JAV, ypač populiaru rengti nekilnojamojo turto atvirų durų renginius, kai grupelės žmonių pagal iš anksto pateiktą sąrašą ir gatvėje sustatytus skelbimus gali apžiūrinėti norimus namus.

Tokio tipo renginiai populiarumo aukštumas pasiekė 2008 m., iki ateinant krizei. Dabar vėl pradėjus augti ekonomikai, sugrįžta ir atvirų durų dienų renginiai.

Pasak nekilnojamojo turto agentūros 011 vadovo Manto Jaruševičius, pasibaigusi krizė paskatino surengti pirmąjį tokį didelį renginį Kaune.

„Atvirų durų principu nekilnojamuoju turtu prekiaujama daugelyje pasaulio šalių. Ypač tai populiaru Skandinavijoje. Pamanėme, kad ir kauniečiams bus įdomu ir nauja be išankstinio susitarimo per vieną savaitgalį apžvelgti aibę nekilnojamojo turto objektų”, – teigia M. Jaruševičius.

Pasak NT specialisto, panašius renginius organizuoja kolegos Vilniuje, tačiau Kaune tokio masto renginio, kuriame galima pamatyti per 200 būstų pasiūlymų ir dar mažiausiai 3 niekur nepublikuotus NT projektus, dar nebuvo organizuota.

„Tokio tipo renginiai padeda žmonėms sutaupyti daugybę laiko, kurio taip visiems trūksta. Vienas savaitgalis gali tapti puikia pramoga ir galimybe pamatyti gausybę nekilnojamojo turto pasiūlymų vienu metu ir adekvačiai palyginti, o galbūt ir išsirinkti gyvenimo pirkinį”, – privalumus vardina M. Jaruševičius.

Taip pat stengsimės, kad renginyje sudalyvautų jau apgyvendintų būstų savininkai, kurie galėtų pareikšti savo pagyras arba kritiką projekto atžvilgiu. Manome, kad tai neįkainojama patirtis, susipažinti su galimais kaimynais, renkantis būstą. Juk ne veltui sakoma, geras kaimynas – pusė būsto kainos“, – sako nekilnojamojo turto agentūros 011 vadovas M. Jaruševičius.

Kaune atvirtų durų renginys „Būstų medžioklė“ vyks birželio 8-9 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA