Kauno valdžia susirūpino mažųjų miestiečių poilsiu | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžia susirūpino mažųjų miestiečių poilsiu

Atėjusi vasara tikras galvos skausmas tėvams: ką pasiūlyti vaikams, kad atostogos jiems būtų įdomios ir įsimintinos. Daugelis jau pavasarį renkasi stovyklas, bando suplanuoti savo atostogas ir išvykas, kad vaikai kuo daugiau patirtų įspūdžių ir nebūtų vieni namuose. Tačiau 3 vasaros mėnesiams suplanuoti turiningą poilsį atžaloms ne tik sunkus, bet ir brangus uždavinys . Juk dauguma vaikų atostogauti pradeda jau birželį.

Tad šiemet Kauno moksleivių poilsiu susirūpino ir miesto valdžia. Nuspręsta paremti kelias dienines stovyklas ir tam iš biudžeto skirta apie 30 tūkst. litų.

Birželio 3-iąją atidaryta dieninė stovykla „Lituanikos skrydis”. Ji jungia tris įstaigas: generolo P. Plechavičiaus kadetų mokyklą, Jūrų skautų laisvalaikio centrą bei jaunųjų turistų centrą. Stovykloje , kur visos minėtos įstaigos siūlo skirtingas programas, šią  savaitę ilsisi ir pramogauja pirmų – penktų klasių moksleiviai. Birželį iš viso bus surengtos trys stovyklos pamainos, atsižvelgiant į stovyklautojų amžių. Tad stovyklos malonumus patirs ir vyresnieji.

Stovyklos tikslas, pasak jos sumanytojų,  paminėti Lituanikos skrydžio 80-ąsias metines, priminti ryžtingą  lakūnų S.Dariaus ir S.Girėno sprendimą perskristi per Atlanto vandenyną.

Kauno mero Andrius Kupčinsko teigimu, miestas bent tiek stengiasi prisidėti prie moksleivių užimtumo vasarą. Todėl keliems šimtams jaunųjų kauniečių nuspręsta pasiūlyti tokią poilsio formą, o svarbiausia už tėvams prieinamą kainą- vos 100 litą savaitei. Pasak miesto vadovo , privačios, stacionarios stovyklos kainuoja nuo 400 iki 1000 litų, dieninės – apie 250 litų. Todėl daugeliui tėvų tai tiesiog neįperkama.

Kauno miesto savivaldybė iš viso remia šešiolika neformaliojo ugdymo įstaigų. Kasmet jų veiklai skiriama apie 18 mln. litų. Per mokslo metus  įstaigas lanko apie 10 tūkst. vaikų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA