Marijampolės apskrities ir Kazlų Rūdos komisarai vietos bendruomenės nenuramino (video iš posėdžio) | Kas vyksta Kaune

Marijampolės apskrities ir Kazlų Rūdos komisarai vietos bendruomenės nenuramino (video iš posėdžio)

Prieš keletą dienų įvykęs tragiškas ir rezonansinis eismo įvykis sukrėtė ne tik Kazlų Rūdos visuomenę, bet ir kitus šalies gyventojus. Paskutinio skambučio išvakarėse įvykusi tragedija, kurios metu žuvo abiturientė, buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios į išplėstinį posėdį pirmadienį rinkosi Kazlų Rūdos savivaldybės ūkio ir teisėsaugos reikalų komiteto, Nusikaltimų prevencijos ir kontrolės komisijos nariai.

Posėdyje dalyvavo Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Skirmantas Andriušis ir Kazlų Rūdos policijos komisaras Edvardas Gruzdys, kuriems teko priimti savivaldybės ir vietos bendruomenės atstovų kritiką dėl neįgalios policijos Kazlų Rūdoje. S. Andriušis bandė atremti policijos pusėn žeriamą kritiką ne tik dėl to, kad kelis mėnesius nesiėmė jokių priemonių ieškant pagarsėjusio vietos gyventojo Vaido Lelešiaus, kuris praėjusią savaitę sukėlė mirtiną eismo įvykį, bet ir dėl vietinės policijos abejingumo tramdant viešąją tvarką pažeidinėjantį vietinį jaunimą ar atsisakant dirbti prevencinį darbą.

Kazlų Rūdos savivaldybės meras Vytautas Kanevičius policijos atstovams priminė, kad paskutines įvykių suvestines iš jų gavo gegužės 27 dieną, o apie įvykusią rezonansinę avariją iki šios dienos niekas informacijos neatsiuntė, nors informacijos jo teiraujasi begalė žurnalistų kiekvieną dieną. Meras guodėsi, kad kas vyksta Kazlų Rūdoje, sužino iš internetinių naujienų portalų ir kad trūksta glaudesnio bendradarbiavimo su policija.

„Aš tikrai nesupyksiu, kad man kad ir vidurnaktį paskambins, prikels ir pasakys, kad kažkas nutiko“, sakė Kazlų Rūdos meras. Taip pat pridūrė, kad jam nemalonu turguje iš V.Lelešiaus motinos girdėti „niekas mano Vaido neieško, jo ir neras“.

Vietos bendruomenei keista pasirodė tai, kad iš konvojaus pasprukęs V.Lelešius nebuvo ieškomas Kazlų Rūdoje, nors gyventojai teigia matę jį. Vietos policijos vadovas sakė, kad paiešką vykdė Prienų policija, ieškoti besislapstančio V.Lelešiaus buvo ne jų darbas ir daugiau situacijos nekomentavo.

Žmonės sakė nepasitikintys vietiniais pareigūnais, tačiau E.Gruzdys, pridėjęs ranką prie širdies pasakė, kad jis gali garantuoti už kiekvieną Kazlų Rūdos policijoje dirbantį žmogų.

Taip pat pridūrė, kad žmonėms trūksta pilietiškumo, tuo tarpu žmonės sako nepasitikintys budėtojais ir dirbančiais pareigūnais. Tuomet Kazlų Rūdos komisaras atsakė: „Jei nepasitikite pareigūnais, skambinkite tiesiai man“.

Komisaras bandė užstoti vietos pareigūnus: “Kovo pradžios įvykiai rodo, kad Kazlų Rūdos pareigūnai ieškomą V. Lelešių sulaikė ir perdavė Prienų policijai, kuomet jis ir pabėgo. Tai įvyko ne dėl mūsų komisariato darbuotojų kaltės“.

E. Gruzdys sakė, kad Kazlų Rūdoje šiuo metu yra 32 pareigūnų etatai, 5 – ilgalaikėse dekretinėse atostogose. Rajone dirba du patrulių ekipažai, kurie patruliuoja po 12 valandų. Jis teigė, kad darbo valandomis dar įmanoma deleguoti kabinetinius pareigūnus atlikti patruliams priskirtų funkcijų, tačiau nėra finansinių galimybių jų samdyti nakties metu ar savaitgaliais.

Vieną iš būdų, kaip spręsti kylančias problemas, pasiūlė vietos žurnalistas. Jis rekomendavo plačiau afišuoti policijos vadovų telefono numerius, kad žmonės, nepasitikėdami pareigūnais, skambintų tiesiai komisarui.

Marijampolės policijos viršininkas pasiūlė įkurti visuomeninę policijos tarybą, kuri galėtų dirbti kartu su policija, siekti bendrų tikslų vardan saugesnio miestelio, reguliariai aptarti kylančias problemas.

Ar Kazlų Rūdos policijos įvaizdis gerės ir žmonės labiau ims pasitikėti vietos pareigūnais, parodys laikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA