Kontrolės komitetas iš A.Puidoko nesulaukė protingų atsakymų | Kas vyksta Kaune

Kontrolės komitetas iš A.Puidoko nesulaukė protingų atsakymų

Archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės kontrolės komitetas bandė išsiaiškinti kiek pinigų į biudžetą surenkama per dienas, kai rinkliava už automobilių stovėjimą tarybos sprendimais nėra renkama. Tačiau po posėdžio kilo daugiau klausimų nei sulaukta atsakymų.

Kontrolės komiteto nariai bandė suprasti Kaune įrengtų mokėjimo aparatų apskaitos galimybes ir dar kartą VšĮ “Automobilių stovėjimo aikštelės” vadovo Algimanto Puidoko teiravosi, kiek pinigų surinkta praėjusiais metais per Kalėdinį laikotarpį ir kodėl mokėjimo automatai nėra išjungiami, kai stovėjimas mieste yra nemokamas.

Įmonės vadovas teigė, kad šiuo metu Kaune veikia kelių tipų mokėjimo automatai, kurių nėra galimybės sujungti į bendrą tinklą ir kad automatiškai reguliuoti galima tik pusę iš jų.

Kontrolės komiteto nariams pasiteiravus, ar per vykusias “Kauno dienas”, kai taryba priėmė sprendimą nerinkti rinkliavos vieną darbo dieną, buvo išjungta bent dalis mokėjimo aparatų, A. Puidokas atsakė, kad tai nebuvo padaryta, nes įstaigos vyr. inžinierius tuo metu atostogavo.

Diskutuojant apie praėjusių metų Kalėdinį laikotarpį A. Puidokas atsakė, kad jis šios situacijos nežino, nes tuo metu buvo nušalintas nuo įmonės vadovo pareigų ir tai buvo ne jo darbo laikotarpis.

A. Puidokas pažymėjo, kad mokomatai veikia kaip kasos aparatai, tačiau norint sužinoti, kiek konkrečią dieną pinigų surinkta ir kokiais būdais atsiskaitė vartotojai, teks peržiūrėti visas fiksalines juostas, kurios saugomos įstaigos archyve.

Posėdžio pabaigoje kontrolės komiteto pirmininkas Simonas Kairys paprašė įmonės vadovo iki kitos savaitės pateikti detalius skaičius, kiek lėšų buvo surinkta neapmokestintu laikotarpiu, A. Puidokas dar kartą pasikartojo “kada, kur ir kaip buvo atsiskaityta už paslaugas, atsakyti neturime galimybės, bet visi pinigai buvo įskaityti į rinkliavą bendra tvarka”.

Po posėdžio “Kas vyksta Kaune” atstovas, dalyvavęs posėdyje, pasiūlė komitetą įpareigoti rinkliavą administruojančią įstaigą įdiegti bendrą nuotoliniu būdu valdomą sistemą, kuri leistų matyti realias surenkamas įplaukas už stovėjimą kiekvieną dieną, teikti mėnesines ataskaitas, kuriose vietose rinkliavos surenkama daugiausiai, kokie atsiskaitymo būdai populiariausi tarp vairuotojų.

Anksčiau spaudoje aprašyti įvairūs atvejai, kaip yra piktnaudžiaujama stovėjimo tvarka Kaune, o į šias pinkles įsipainioję miesto politikai ir valdininkai. Naujausias atvejis – A. Puidoko žmona turi leidimą, kuris išduotas neaiškiomis aplinkybėmis. Taip pat yra faktų, kad viešosios įstaigos direktorius leidimus Kauno politikams dalindavo kaip “pakištukus”. Plačiau apie tai ketvirtadienį paskelbė portalas DELFI. Apie tai skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA