Rita Kybartienė pristatys kitokį karališkos užduoties „Ateik nei apsirengus, nei nuoga“ variantą (foto) | Kas vyksta Kaune

Rita Kybartienė pristatys kitokį karališkos užduoties „Ateik nei apsirengus, nei nuoga“ variantą (foto)

Jeigu šiandien karalius paprašytų įgyvendinti  iš pirmo žvilgsnio atrodo neįveikiamą užduotį – „ateik nei apsirengus,  nei nuoga“ Ritai Kybartienei ilgai sukti galvos nereikėtų, ir tinklo ji nenaudotų. Tam pasitarnautų pynimui skirta medžiaga ratanas,  gaunama iš palmių, augančių tolimosiose džiunglėse.

Jau šį šeštadienį 18 val. pynimo meistrė Kauno Senamiestyje „Avilio“ restorano terasoje pristatys alternatyviosios mados kolekciją. Nors viso renginio organizavimas gulė ant Ritos pečių, moteris džiaugaisi sulaukusi ir būrio geranoriškų pagalbininkų. Jai padės profesionali choreografė. Ji  užims ne tik į renginį susirinkusią publiką, bet ir praeivius, juos bus bandoma įtraukti į bendrą šokį.

Pintos suknelės – svajonės išsipildymas

„Sukurti tokias pintas  sukneles svajojau jau seniai. Tik tam vis pritrūkdavo laiko. Augo keturi sūnūs, pirmiausia visą dėmesį skyriau jiems, o pomėgiams, tarp jų ir pynimui, likdavo tik akimirkos. Dabar vaikai jau užaugę. Tad metas realizuoti  svajonę“.- sako Rita Kybartienė alternatyviosios mados kolekcijai sukūrusi 6 modelius- nuo korseto iki ilgos  suknelės.

Originalių suknelių kūrimui naudojo rataną bei lietuviškų karklų pluoštą. Modelį menininkė sako sugalvojanti greitai, tačiau ne visada būna patenkinta rezultatu. Tuomet  viską išardo  ir pina iš naujo.

Tokių darbų dar niekas nėra pristatęs ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje.  Nors Rita Kybartienė pasakodama apie renginį  kuklinasi: „kadangi aš esu nežinoma, tai ir mano darbus pristatys ne puikiai pažįstami veidai iš pramogų pasaulio, bet, kaip aš sakau,  paprasti žmonės – mano draugų, giminaičių atžalos, tik šiam renginiu tapę modeliais…“

Staigmenų renginyje bus, tvirtina menininkė, tačiau pigiai populiarumo ji siekti neketina. Nors pintos suknelės yra visiškai permatomos, nuogo kūno žiūrovai beveik neišvys. Netgi demonstruojant korsetą.

Su vytelėmis draugauju nuo 16 metų

„Pamilau vyteles  būdama dar paauglė. Ir visada norėjau pinti ne įprastus gaminius- pavyzdžiui gaubtus dujų balionams ar skalbinių dėžes, o kurti originalius dirbinius. Sulaukus 19 metų, mano sukurti papuošalai: apyrankės, karoliai, auskarai,  pristatyti tuomet sovietiniais metais itin populiarioje parodoje  Maskvoje“,- pasakoja Rita, ir priduria „ visada norėjau parodyti, kad pynimas ir vytelės tinka ir širdžiai mieliems originaliems dirbiniams“.

Pynėja tikisi, kad originalios jos suknelės papuoš ne tik jos namus, bet ir drabužių salonus. Surengusi pirmosios alternatyviosios mados kolekcijos  pristatymą Kaune, ji žada savo kūriniais stebinti ir Vilnių bei kitus, gal ir ne vien Lietuvos, miestus.

Kolekcijos pristatymas vyks šeštadienį 18 valandą, Senamiestyje prie restorano „Avilys”.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA