Mažieji kauniečiai varžėsi greitųjų šachmatų turnyre | Kas vyksta Kaune

Mažieji kauniečiai varžėsi greitųjų šachmatų turnyre

Organizatorių nuotr.

Šį šeštadienį, gegužės 25 d., Kauno šachmatų federacija kartu su laisvalaikio centru „Undinė“ surengė vaikams jau tradicija tampančia šventę – Kauno miesto vaikų greitųjų šachmatų turnyrą.

Turnyrą buvo planuota surengti po atviru dangumi, tačiau šio sumanymo realizavimui sutrukdė visą dieną pliaupęs lietus, taigi varžybos vyko „Undinės“ patalpose. Dėl dalyvių gausos (renginyje dalyvavo daugiau nei šimtas vaikų) ir blogo oro renginys prasidėjo vėliau nei numatyta, tačiau tai neišgąsdino net ir pačių jauniausių turnyro dalyvių – darželinukų.

Tai tikriausiai pirmas kartas Kauno, o gal net ir visos Lietuvos istorijoje, kai darželinukai kovojo dėl medalių savo įskaitoje. Šioje grupėje tarp mergaičių geriausiai pasirodė Erika Čepkauskaitė iš Tirkiliškių darželio, kuri tapo nugalėtoja ir bendroje ikimokyklinukų įskaitoje, o geriausiai žaidžiančio berniuko vardą tarp darželinukų apgynė Tomas Neverauskas iš to paties darželio.

Dar didesnės kovos vyko tarp 1-4 klasių moksleivių, kur vienas kitas dalyvis net ir ašarą nubraukė, nes vaikai iš paskutiniųjų stengėsi įrodyti savo pranašumą varžovų atžvilgiu. Mergaičių įskaitoje Ieva Survilaitė iš Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos buvo geriausia tarp pirmokių, Urtė Girčytė iš Romainių pradinės mokyklos – tarp antrokių, Gabija Valaitytė iš Paparčio pradinės mokyklos – tarp trečiokių, o Saulė Ramonaitė iš Valdorfo mokyklos – tarp ketvirtokių. Berniukų įskaitoje pirmokų tarpe nugalėtoju tapo Aras Achilles iš Jono Žemaičio-Vytauto progimnazijos, antrokų tarpe – Domas Slendzoka iš Jonučių vidurinės mokyklos, trečiokų tarpe – Danielius Venskūnas iš Paparčio pradinės mokyklos, ketvirtokų tarpe – Matas Ramanauskas iš Vinco Bacevičiaus pradinės mokyklos.

Šioje šachmatų šventėje dalyvavo atstovai iš 24 Kauno mokyklų. Mokyklų komandinėje įskaitoje geriausiai pasirodė Vinco Bacevičiaus pradinė mokykla, antroje vietoje liko Paparčio pradinė mokykla, o trečioji vieta atiteko Garliavos Jonučių vidurinei mokyklai.

Patys silpniausi varžybų dalyviai neliko nuskriausti – septyniems iš jų atiteko Kauno šachmatų federacijos kartu su partneriais parengtas šachmatų gimnazijos praktikos uždavinynas lietuvių kalba.

Svarbu paminėti ir tai, jog šiame turnyre jaunųjų šachmatininkų žaidimą stebėjo daugkartinis Lietuvos čempionas ir tarptautinių varžybų nugalėtojas didmeistris Šarūnas Šulskis. Jo ir jo kolegų pastangų dėka šiais metais Kauno klubas „Margiris“ tapo Lietuvos čempionais ir vyks į Graikiją atstovauti Lietuvai. Turnyro uždarymo metu didmeistris vaikams sakė, jog amžius šachmatuose visiškai nesvarbu – jis pats būdamas keturiolikos metų tapo suaugusiųjų čempionu. Didmeistris palinkėjo vaikams sėkmės toliau tobulėjant šachmatuose bei ištvermės ir kantrybės, kurią jaunieji šachmatininkai rodė ir šio turnyro metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA