Kaunas miesto šventę minėjo visą savaitę (foto, video) | Kas vyksta Kaune

Kaunas miesto šventę minėjo visą savaitę (foto, video)

Keturioliktą kartą vykusi miesto šventė „Kauno dienos“ nenuvylė savo lankytojų: į senamiestį ir centrą sugužėjo tūkstančiai įvairaus amžiaus kauniečių ir miesto svečių, jiems koncertavo šimtai įvairiausių atlikėjų.

Visą savaitę trukusi šventė leido pasidžiaugti pačiais įvairiausiais renginiais: susipažinti su viduramžiškų žalvarinių papuošalų gamyba, pašaudyti iš lankų, pasiklausyti įvairių grupių, chorų bei pavienių muzikantų atliekamos muzikos, pasigrožėti gyvais vaidinimais.

Rotušės aikštėje veikė automobilių ekspozicija, Kauno pilies lomoje karaliavo Hanzos miestas, Santakos stadione ir Kauno pilies prieigose buvo įsikūrusi pramogų aikštelė vaikams, organizuojami įvairūs laisvalaikio žaidimai, edukaciniai užsiėmimai, skirti visai šeimai.

Miestą pagerbė miesto partneriai. Savaitgalį Kaune svečiavosi delegacijos Bialystoko ir Vroclavo (Lenkija), Rygos (Latvija), Tartu (Estija), Brno (Čekija), Brešijos, Kava de Tirenio ir Feraros (Italija), Charkovo (Ukraina), Kaliningrado (Rusija), Linčiopingo (Švedija), Belcų (Moldova).

Kaip ir kasmet, miesto dienų šventės akcentu tapo šeštadienio vakaro koncertas Senosios prieplaukos amfiteatre bei fejerverkas, kurio, nepaisant subjurusio oro, susirinko pažiūrėti daugybė miestiečių.

Paskutiniąją šventės dieną į dangų buvo pakelta milžiniška Kauno vėliava. Rekordinio aitvaro ilgis siekė net 13 metrų, o plotis – beveik 9 metrus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA