Šiuolaikinio cirko spektaklyje – naujas oro akrobatas ir klounai iš gatvės | Kas vyksta Kaune

Šiuolaikinio cirko spektaklyje – naujas oro akrobatas ir klounai iš gatvės

"Teattrono" nuotr.

Paaiškėjo pastaruoju metu Kauno gatvėse pasirodančių nebylių kostiumuotų žmonių asmenybės. Tai – artėjančio spektaklio „Maja“ personažai Polineikas, Pitija ir Faustys, kurie kvietė į Birželio 8-9 dienomis Kaune vyksiantį Šiuolaikinio cirko festivalį. Pirmąją jo dieną Girstučio kultūros centre įvyks „Majos“ premjera, antrąją – Gatvės cirko popietė, kurioje pasirodys keletas atlikėjų iš didžiųjų Lietuvos miestų.

Spektaklį „Maja“ teatro režisūrą studijuojantis Gildas Aleksa nutarė statyti supratęs, kad šiuolaikinio cirko žanras siūlo absoliučiai neribotas kūrybos galimybes, o Lietuvoje tuo naudojasi labai nedaugelis. Iki šiol statyti keletas Manto Markevičiaus spektaklių („Stebuklingas medis“, „Nėra laiko“), trumpai rodytas Alekso Lemperto pasirodymas. Kelis Rugsėjus iš eilės Menų spaustuvė pristato „Naujojo cirko savaitgalį“, kuriame pasirodo šiuolaikinio cirko kūrėjai iš visos Europos.

Kauniečių kuriamą spektaklį drauge su G. Aleksa kuria Škotijoje choreografiją studijavusi Agnė Auželytė, studijos „Ugnies ratas“ fakyrai, teatro trupės „Teatronas“ nariai bei muzikančių kvartetas. Čia pasakojama apie merginą vardu Maja, kuri išgyvena tą patį, ką ir bet kuris žmogus, tačiau viską suvokia ir mato taip, kaip daugelis tik svajoja matyti. Spektaklio personažų improvizacijas ir drauge anonsą bus galima pamatyti Birželio 1 dieną 18 valandą festivalyje „Be stogo“ ant Kauko laiptų.

Neseniai į „Majos“ kūrybinę grupę įsijungė oro akrobatas Konstantin Kosovec, įkūręs studiją „Ugnies ženklai“ ir dalyvavęs Richardo Wagnerio operos „Skrajojantis olandas“ (rež. Francesca Zambello), šokio spektaklio „Sonia“ (chor. Jekaterina Deineko) bei MIDI roko operos „404: Heaven not found“ kūrime.

Birželio 9 dieną žiūrovai kviečiami tęsti festivalį Ryšių kiemelyje 837, kur nuo 15 valandos vyks Gatvės cirko popietė. Čia juos pasitiks retro stiliaus artistai, o scenoje prisistatys šiuolaikinio cirko atlikėjai iš didžiųjų Lietuvos miestų. Po renginio visi kviečiami pasilikti Ryšių kiemelyje ir dalyvauti festivalio uždarymo vakarėlyje.

Gegužės 29 dieną bus galima įsigyti bilietus į spektaklio „Maja“ premjerą po 19 litų. Bilietus platina bilietai.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA