Lietus nesutrukdė Kauno jaunimui įmušti gerumo įvartį Santakoje | Kas vyksta Kaune

Lietus nesutrukdė Kauno jaunimui įmušti gerumo įvartį Santakoje

Organizatorių nuotr.

Gegužės 25 dieną Kauno Santakos riedlentininkų parke suorganizuotas labdaringas, bet labai azartiškas renginys „Gerumo įvartis 2013“, sukvietė stalo futbolo mėgėjus, entuziastus ir praeivius, kurių gerai nuotaikai nesutrukdė net visą dieną pliaupęs lietus. Renginį organizuojantis Kauno „Rotaract“ klubas, lėšas, surinktas turnyro metu, kaip ir praėjusiais metais, skirs apleistų daugiabučių kiemų vaikų žaidimų aikštelių ir sūpynių atnaujinimo darbams.

Prie renginio ilgai nesvarstę sutiko prisidėti ir Kauno senamiesčio barai, bei įvairios miesto įmonės, o būtiniausia atributika aprūpino stalo futbolo klubas iš sostinės. Visuomeninė organizacija Kauno „Rotaract“ klubas suorganizavo ne vieną projektą, kurio tikslas buvo labdaringa visuomeninė veikla. Šiemet vykstančio „Kauno miesto dienų“ renginio metu Kauno Santakoje buvo organizuojamas stalo futbolo čempionatas.

„Renginio idėja kilo netikėtai. Pagalvojome, kaip galima paskatinti jaunimą išeiti į gatvę ir prisidėti prie gerų darbų atlikimo. Kadangi jaunus žmones traukia linksmybės ir azartas, stalo futbolo turnyras puikiai apibrėžė šias abi sritis, be to, malonu, kad mus vienija kilnus tikslas“ – pasakojo Rokas Iščiukas,vienas iš stalo futbolo turnyro organizatorių. „Manau, kad jaunimas Lietuvoje tikrai aktyvus ir „Rotaract“ klubai tai tik patvirtina, o tokie renginiai, kaip mūsų organizuojamas turnyras, leidžia visiems prisidėti prie geresnės visuomenės kūrimo ir kartu smagiai praleisti laiką. Mes patys kuriame visuomenę, kurioje gyvename“. R. Iščiukas, baigęs mokslus užsienio universitete, sugrįžo gyventi į Lietuvą, nes, anot jo, galimybės jaunimui pasireikšti čia yra gerokai didesnės.

Stalo futbolo turnyro metu surinktos lėšos bus skiriamos daugiabučių kiemuose esančių vaikų žaidimo aikštelių ir sūpynių atnaujinimo darbų išlaidoms padengti. „Tai yra dar vienas mūsų visuomeninis projektas, skirtas gerovei skatinti. Pastebėjome, kad daugelis mokyklinio amžiaus vaikų savo laisvalaikį net vasarą praleidžia ne kieme su draugais, o prie kompiuterių, todėl, norėdami paskatinti jų bendravimą tarpusavyje ir aktyvų laisvalaikio leidimo būdą, nusprendėme prisidėti prie žaidimų aikštelių atnaujinimo. Tikimės, kad jos vaikams taps traukos objektais“ – pasakoja Kauno Rotaract klubo Prezidentas Donatas Velykis. Praėjusiais metais Kauno „Rotaract“ klubo nariai patys atnaujino 4 žaidimų aikšteles skirtinguose Kauno daugiabučių kiemuose, o šiemet planuoja atnaujinti dar kelias „Džiaugiamės, kad mūsų darbo rezultatais patenkinti vaikai daugiau laiko praleidžia kiemuose, ant sūpynių. Tikimės, kad tai paskatins ir kiemų gyventojus prisidėti ir padaryti savo aplinką gražesne“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA